Dader opgepakt van gewelddadige horlogediefstal

Overval Bosstraat Kortenberg
Op donderdag 14 april omstreeks 7.50 uur verwittigde een 63-jarige man uit Kortenberg de hulpdiensten, nadat hij het slachtoffer werd van een diefstal met geweld. Het slachtoffer had op de website 2dehands.be een uurwerk met een waarde van 25.000 euro te koop aangeboden.

Een kandidaat-koper kwam op afspraak naar zijn woning in de Bosstraat in Kortenberg. Na een gesprek in de woning toonde het slachtoffer het uurwerk. Daarop werd hij geslagen en heeft de kandidaat-koper de vlucht genomen met het uurwerk. Het parket van Leuven werd verwittigd en het labo kwam ter plaatse. Het verder onderzoek werd gevoerd door de politie van PZ HerKo (Herent-Kortenberg).

Na een intensief politioneel onderzoek kwam er een verdachte in het vizier. Het gaat om een man van 21 jaar oud uit Aalst. Op dinsdag 10 mei heeft het parket van Leuven de onderzoeksrechter gevorderd. Op maandag 16 mei kon de verdachte worden gearresteerd, waarna hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Daar bekende de verdachte de feiten. De verdachte werd aangehouden en moest vandaag, vrijdag 20 mei, verschijnen voor de raadkamer. Deze besloot de voorlopige hechtenis van de verdachte te verlengen. Het onderzoek zal nu worden verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over