63-jarige man in eigen huis neergeslagen en beroofd bij afspraak om horloge van 25.000 euro te verkopen

In dit huis werd de man van zijn horloge beroofd.

Een 63-jarige man uit Kortenberg is vanmorgen beroofd geweest van zijn horloge ter waarde van 25.000 euro. Dat gebeurde in de Bosstraat in Kortenberg. De man had met een kandidaat-koper afgesproken, toen het plots fout liep.

"De 63-jarige man uit Kortenberg had via een tweedehandssite zijn horloge te koop gezet", bevestigt Julie Plevoets, woordvoerster van het Leuvense parket. "De man had vanmorgen omstreeks 7.50 uur een afspraak met een mannelijke kandidaat-koper. Deze is zijn huis binnengegaan, ze hebben een gesprek gehad en de man liet zijn horloge zien. Op dat ogenblik heeft de dader de man neergeslagen en de horloge meegenomen. Op dit moment is de dader nog op de vlucht. Hij is in de woning geweest dus het labo komt ter plaatse voor een sporenonderzoek. Ook de camerabeelden van in de buurt worden onderzocht en het profiel van de dader op de tweedehandssite wordt eveneens onder de loep genomen. De 63-jarige man raakte lichtgewond aan het hoofd", aldus Plevoets. De recherche van de politiezone HerKo (Herent-Kortenberg) voert het verdere onderzoek.

Politiewoordvoerder van PZ HerKo Nick Gyselinck waarschuwt. "Wanneer je voor een tweedehands goed afspreekt met de koper of verkoper, bijvoorbeeld om de goederen te testen of om ze op te halen, is het belangrijk om je vooraf zo goed als mogelijk te informeren. Vaak vind je informatie terug over kopers en verkopers op de tweehandssite zelf, maar ook Google kan je heel wat informatie opleveren. Probeer voor de fysieke afspraak ook steeds telefonisch met elkaar in contact te treden. Doe dit bij voorkeur met een telefoonnummer dat niet kan worden gelinkt aan je adres. Dit voorafgaand gesprek kan je toelaten om bijkomende informatie te vragen en om je te vergewissen van bepaalde twijfels. De gouden tip is steeds: ‘Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook’. Loop als koper ook zeker niet in de val om vooraf geld over te maken", zegt Gyselinck.

"Vermijd om af te spreken in of aan je woning en geef ook nooit je adres als dat niet nodig is. Ontmoet elkaar op plaatsen waar het druk is, bijvoorbeeld de parking van een warenhuis. Laat je bij voorkeur door iemand vergezellen, dit doe je zeker als de koper of verkoper bij je thuis moet langskomen. Je vindt heel wat tips op de sites die de verkoop van tweedehandsproducten faciliteren, neem zeker de tijd om deze grondig door te nemen", besluit Gyselinck.

Lees meer over