CD&V Kortenberg wordt open lijst Team Burgemeester Kortenberg

Alexandra
Burgemeester Alexandra Thienpont en de verkozenen van CD&V Kortenberg zullen voor de verkiezingen van oktober 2024 voor een fris en nieuw concept kiezen.

"Met een sterk team mocht ik de voorbije 4 jaar als burgemeester het verschil maken voor de Kortenbergenaar. Elke straat en wijk in onze gemeente leeft en de impact van een lokaal bestuur op het leven van iedere inwoner is bijzonder groot. We willen met een open, lokale politieke beweging de kleine en grote problemen van onze inwoners oplossen, " zegt burgemeester Alexandra Thienpont. "De voorbije jaren werd duidelijk dat heel wat mensen een aversie hebben van de klassieke politiek. Die perceptie zorgt ervoor dat het aantrekken van bekwaam politiek personeel steeds moeilijker wordt. Terwijl je net op lokaal vlak, in de Dorpsstraat, het verschil kan maken."

Nadenken als team

"Met Team Burgemeester willen we een brede beweging op gang brengen, met alle inwoners die op een positieve manier mee willen nadenken over de toekomst van de gemeente. We willen daarbij de traditionele politieke kleuren overstijgen. We denken dat het goed is om experten te raadplegen en hun ideeën mee te nemen. Die experten zijn niet (enkel) mensen die veel hebben gestudeerd, maar ook en vooral inwoners die mee oplossingen willen aanreiken. Het bestuur van CD&V-Kortenberg steunt deze nieuwe visie voluit." 

Het nieuwe Team Burgemeester wil ook onafhankelijke, sterke persoonlijkheden aantrekken, die openstaan voor deze warme visie op mens en samenleving en zich ervoor willen engageren, maar die zich niet onmiddellijk tot één politieke kleur willen bekennen.

Enthousiasme is groot

"We merken dat dit nieuwe, open verhaal aanslaat bij mensen die nooit eerder kandidaat waren voor onze partij. Ook mensen met een politiek verleden geloven in dit concept", klonk het.

Kandidaat burgemeester

"In oktober 2024 ben ik opnieuw kandidaat om burgemeester te worden. Op 10 september kondig ik in ontmoetingscentrum Berkenhof officieel aan dat we met dit brede, open project starten. We kunnen dan ook nakaarten over de zomer."

Lees meer over