Jenny en Bram starten crowdfunding om revalidatie driejarig zoontje Roar te kunnen blijven betalen

13 januari 2023 | 11u47 | Gepost door annpeeters
gezin
Het water staat Jenny en Bram uit Kampenhout aan de lippen. Door de stijgende prijzen en hele zware tegenslagen kunnen ze zich geen verwarming meer veroorloven. Het is zeven graden Celsius in hun huis. 

"Wij wonen in een huis dat elektrisch verwarmd wordt door accumulatiekachels. We kunnen dus niet even de verwarming opzetten, maar moeten ze eerst uren laten opladen. De overheid riep op om zonnepanelen te installeren, wat we hebben gedaan, we hadden immers nog tien jaar recht op een terugdraaiende meter. Vier maanden nadat onze panelen geïnstalleerd werden, wat ons een quasi nul-factuur zou opleveren, werd de terugdraaiende teller afgeschaft. Met de huidige energiecrisis zouden we nu 900 euro per maand moeten betalen om ons huis te verwarmen, maar dat geld hebben we niet", zegt Jenny. 

Zoontje ziek

"Ons oudste zoontje Roar, van nu 3,5 jaar oud, is op zijn tweede verjaardag heel erg ziek geworden. Hij werd opgenomen op spoed en met zijn kroontje nog op is hij in een comateuze toestand gegleden. Nu anderhalf jaar later werken we elke dag heel erg hard aan zijn revalidatie. Hij wordt nog vaak opgenomen, maar heeft weer leren stappen, eten, drinken, is weer zindelijk,… maar hij heeft nog een hele lange weg af te leggen. Om deze revalidatie mogelijk te maken, ben ik moeten stoppen met werken, een kind van 3,5 jaar kan namelijk niet zelf naar de revalidatie. Zijn medische kosten lopen op tot 1.000 euro per maand.

En daar wringt het schoentje. Het is dus kiezen tussen de cholera en de pest. Geef ik mijn kinderen warmte of zorg ik dat mijn oudste zijn broodnodige revalidatie krijgt? Als mama vreet dat erg aan mijn hart. Mijn man werkt zich uit de naad, zodat we het hoofd boven water kunnen houden, maar eerlijk, het lukt ons niet."

Noodgedwongen zet Jenny een crowdfunding op: "Met het geld dat ingezameld wordt, wil ik graag mijn eigen gezin warmte schenken. Met de overschot wil ik heel graag andere gezinnen helpen die net zoals wij overal in de kou staan, omdat we op papier nét te veel verdienen om ergens aanspraak op te maken."

Lees meer over