67 dappere stappers op pad met nieuwe kaart ‘Wandelen langs trage wegen’

23 november 2022 | 07u05 | Gepost door annpeeters
wandelen
Op zondag 20 november 2022 stelde lokaal bestuur Kampenhout het tragewegenproject en de nieuwe wandelkaart ‘Wandelen langs trage wegen’ aan het grote publiek voor in De Krop. Nadien waagden 67 dappere stappers zich aan een wandeltocht met gids langs trage wegen.

In 2018 startte het gemeentebestuur met het tragewegenproject. Veel vrijwilligers hielpen met de inventarisatie van de Kampenhoutse trage wegen en gaven feedback. Vervolgens begon een werkgroep trage wegen in 2021 met de opmaak van een nieuw tragewegenplan. Ook bij dat proces stond participatie centraal en mochten geïnteresseerde inwoners en verenigingen hun zegje doen. 

Na verschillende fases keurde de gemeenteraad op 15 september 2022 het nieuwe tragewegenplan goed. Dat is een stappenplan, waarbij het lokaal bestuur elke trage weg onder de loep neemt en op lange termijn naar een definitieve tragewegenkaart evolueert. Gelijktijdig met de opmaak van dat plan maakten ze ook een beleidskader voor trage wegen op. Daar toetsen ze in de toekomst alle beslissingen aan. Afgelopen zondag mochten geïnteresseerde Kampenhoutenaren met het tragewegenproject kennismaken.

Met kaart op stap

Kampenhout krioelt van de trage wegen en dat zetten ze maar al te graag in de verf. Daarom lanceerden ze – in afwachting van de definitieve tragewegenkaart – de nieuwe wandelkaart ‘Wandelen langs trage wegen’, de uitgelezen gids als je Kampenhout langs rustige wegjes wil doorkruisen.

De nieuwe wandelkaart is vanaf nu gratis in De Krop te verkrijgen.

Lees meer over