Wegenwerken aan de kerk van Loonbeek brengen hinder met zich mee

De Sint-Janbergsesteenweg aan de kerk van Loonbeek
In de bocht aan de kerk van Loonbeek wordt in de nacht van woensdagavond 9 november op donderdag 10 november en de daaropvolgende nacht aan de rijbaan gewerkt. Een aannemer zal voor de start van de werken lokaal nog een bewonersbrief bedelen.

Een aannemer werkt binnenkort verder op de Sint-Jansbergsteenweg (N253) in Huldenbergse deelgemeente Loonbeek tussen de Kastanjekouter en de Kouterstraat. Dit gebeurt over een afstand van ongeveer 200 meter. De heraanleg van de parking tegenover de Watermolen en het Kasteel Van der Vorst in Loonbeek is reeds achter de rug. Deze werken zijn een laatste onderdeel van de verschillende aanpassingen in afwachting van de grote herinrichting. Om voetgangers meer plaats te geven en fietsers zichtbaarder te maken, worden taluds afgegraven en verschillende voetpaden en bochten verbreed op de gewestweg in Huldenberg en Bertem. De aanleg van de voetpaden wordt gefinancierd door de gemeentebesturen van Bertem en Huldenberg, het afgraven van de taluds betaalt Wegen en Verkeer.

In de bocht aan de kerk van Loonbeek wordt in de nacht van woensdagavond 9 november, vanaf 22 uur, op donderdag 10 november een drietal uren gewerkt aan de plaatsing van de punctuele verlichting bij de nieuwe oversteekplaats. Nadien gaat de rijweg opnieuw open. Een andere aannemer brengt daaropvolgend van donderdagavond 10 november, vanaf 19 uur, tot vrijdagochtend 11 november, tot 7 uur de laatste nieuwe lagen asfalt aan. Om veilig te kunnen werken wordt tijdens beide ingrepen de Sint-Jansbergsesteenweg afgesloten voor verkeer.

Meer info kan u hier vinden.

Lees meer over