Kruispunt Rijksweg - Groenstraat krijgt flitscamera

Flitspalen aan dodelijke bocht Aarschotsesteenweg
Het Vlaamse gewest heeft beslist om een roodlicht- en snelheidscamera te plaatsen op de Rijksweg N223, aan het kruispunt met de Groenstraat in Nieuwrode (in beide richtingen). Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters liet aan de gemeente weten dat ze budget vrijgemaakt heeft om deze flitspalen te zetten in de eerste helft van 2021.

Het gewest gaat daarmee in op een bijna twintig jaar oude vraag van de gemeente Holsbeek. Al in 2001 vroeg burgemeester Hans Eyssen aan het Vlaamse gewest om de beide grote kruispunten op de Rijksweg, aan de Sint-Lambertusstraat en aan de Groenstraat, te beveiligen met verkeerslichten en flitspalen. In het verleden vielen daar immers al verschillende verkeersongevallen met dodelijke afloop te betreuren.

De verkeerslichten en flitspalen aan het kruispunt Sint-Lambertusstraat werden in 2002 geplaatst. De gemeente bleef systematisch, bij elke gelegenheid die zich voordeed, vragen om dezelfde maatregelen te voorzien aan de Groenstraat. Daar werden in 2016 verkeerslichten geplaatst. Nu volgt dus het laatste deel, de flitspalen.

Lees meer over