Drie nachten werken aan openbare verlichting op- en afrittencomplex Holsbeek

led
Sinds dinsdag 30 mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van alle gewestwegen en autosnelwegen in Vlaanderen, op de E314 aan het op- en afrittencomplex van Holsbeek (nr. 21) om extra openbare LED-verlichting te plaatsen. 

De aannemer werkt ‘s nachts, waarbij de afrit richting Holsbeek en Rotselaar wordt afgesloten tussen 21 en 6 uur ‘s ochtends. Lokaal verkeer dat tijdens de werken Holsbeek of Rotselaar wil bereiken zal tijdens deze avond- en nachtwerken omgeleid worden via het volgende op- en afrittencomplex van Aarschot. De werken duren nog tot en met vrijdagochtend 2 juni (6u.). 

De extra LED-verlichting wordt dit jaar in verschillende fasen ‘s nachts geplaatst op de op- en afrittencomplexen van Aarschot, Holsbeek en Wilsele. In Aarschot werd er al extra verlichting geplaatst. Deze week gaat de laatste fase in voor het plaatsen van de extra openbare verlichting aan het complex van Holsbeek. De extra verlichting voor de op-en afritten van Wilsele staat ook dit jaar nog op de planning.

De werken kaderen in het voldoende verlichten van de op- en afritten na de aanpassingswerken van de aanleg van de spitsstrook op de E314. Op de snelweg E314 kan de openbare verlichting in de toekomst dynamisch en dus van op afstand geregeld worden. 

Als alle werken uitgevoerd zijn, kan de verlichting ‘s nachts in de middenberm uitgezet worden, maar blijven de weefstroken bij de op- en afritten en het complex zelf voldoende verlicht.

Wegen en Verkeer wil met deze extra openbare LED-verlichting de verkeersveiligheid ‘s nachts en in winterperioden op de complexen garanderen op een duurzame manier.

Lees meer over