School De Kinderberg sluit de deuren al zeker tot 13 december

5 december 2021 | 23u07 | Gepost door annpeeters
kinderberg
Omdat er steeds meer leerlingen en leerkrachten uitvielen door corona werd er beslist om alle kinderen van het lager onderwijs te testen.
"Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente lijkt een top te hebben bereikt. De voorbije 7 dagen waren er 105 nieuwe besmettingen, de laatste 14 dagen 212", zegt burgemeester Johan Vanhulst (CD&V).

De situatie in de Bierbeekse basisscholen is voorlopig onder controle, behalve in de Kinderberg. "Daar waren de voorbije week al 3 klassen in verplichte quarantaine wegens een stijgend aantal besmettingen. Op vraag van de lokale crisiscel en artsen van CLB, ELZ en het Agentschap Zorg & Gezondheid kwam het mobiele testteam van UZ Leuven zaterdag langs voor een collectief testmoment van alle lagere schoolkinderen en de leerkrachten. In totaal blijken nu 37 personen positief getest, verdeeld over haast alle klassen. Na overleg met de lokale crisiscel zondagochtend werd door de inrichtende macht dan beslist om de school te sluiten wegens overmacht tot en met zondag 12 december."

De school voorziet noodopvang voor wie negatief testte. Ook zal er afstandsonderwijs voorzien worden. 

Lees meer over