Hondentrimsalons draaien op volle toeren

26 mei 2020 | 07u32 | Gepost door redactie
Hondentrimsalons draaien op volle toeren
Na twee maanden kregen de hondentrimsalons groen licht om te heropenen. Kathleen De Ronne (34) uit Bunsbeek beleeft momenteel drukke tijden, maar klaagt niet, want de inkomsten zijn welkom.
Het bericht Hondentrimsalons draaien op volle toeren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moesten ook hondenkapsalons de deuren twee maanden sluiten. Nu draaien ze op volle toeren, want alle viervoeters zijn dringend toe aan een korte coupe.

“Vorig jaar opende ik hondentrimsalon Dogs2trim in Bunsbeek”, zegt Kathleen De Ronne. “Voordien had ik jarenlang in de verkoop gestaan, wat ik ook graag deed. De afgelopen drie jaar studeerde in Vastgoed in avondonderwijs, wat heel boeiend was, maar mijn voorliefde voor dieren heeft toch de bovenhand gehaald. Ik heb zelf 4 paarden, 5 honden en 2 katten. Mijn dieren zijn alles voor mij, dus de keuze om een job met dieren te doen lag echt voor de hand. Vorig jaar heb ik dan mijn trimsalon geopend, waar ik mij dag in dag uit met hart en ziel inzet om honden en katten met veel liefde en aandacht te verzorgen.”

Corona

“Corona heeft ook op mijn zaak een grote invloed gehad, vooral ook financieel. Omdat ik onder het statuut bijberoep ben mogen starten als ondernemer, had ik geen recht op een compensatie, maar ik had ook geen ander inkomen, omdat mijn zaak mijn enige inkomstenbron is. Na twee lange maanden mochten we eindelijk weer open, nu is het even super druk, omdat we veel werk moeten inhalen en ik wil iedereen zo snel mogelijk verder helpen. Wij nemen extra veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus en baasjes mogen er tijdens het trimmen niet bij zijn . Ik ben heel blij dat ik onze geliefde viervoeters weer kan verzorgen en ook de baasjes zijn blij dat hun schat een nieuwe frisse coupe heeft, zeker met dit weer.”

 

Het bericht Hondentrimsalons draaien op volle toeren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over