Haalt Ines prestigieuze landbouwprijs binnen?

3 maart 2021 | 11u21 | Gepost door redactie
Ines Theunis
Ines Theunis, een jonge landbouwster uit Glabbeek, is uitgeroepen tot een van de vijf finalisten van de 6de editie van de “Innovation Award for Women Farmers 2021”, de Europese Innovatieprijs voor vrouwelijke boeren wil de aandacht vestigen op de bijdragen die vrouwen leveren aan plattelandsontwikkeling, bosbouw en landbouw.

Deze prestigieuze tweejaarlijkse prijs wil tonen hoe vrouwen de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen bevorderen en hoe zij een actieve rol spelen in het aanpakken van klimaatuitdagingen in de land- en bosbouwsector. Hij werd voor het eerst uitgereikt in 2010.

“Buitengewoon trots zijn wij dat een van onze leden, Ines Theunis, het schopte tot een van de finalisten van deze prijs”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker fier.

“We kennen bio-ingenieur en vleesveehoudster Ines al van haar deelname aan het programma ‘Boerenjaar’ op VIER en haar deelname aan de editie van de “Dag van de landbouw 2020”. Ines is een opmerkelijke jonge onderneemster die niet alleen timmert aan een economisch gezond bedrijf. Steeds werkt zij aan verduurzaming. De rol die onze landbouwsters spelen in het ontwikkelen van projecten met een sterke ecologische en sociale dimensie is werkelijk uitzonderlijk. Vrouwelijke landbouwers zijn in Vlaanderen voorlopig nog een vrij kleine, maar groeiende groep. Hun bijdrage aan de sector is uiterst waardevol.”

Sonja De Becker: “Wij hopen dat deze prijs en landbouwsters als Ines, ook andere vrouwen inspireren om in te stappen in dit mooie beroep. We wensen Ines alvast erg veel succes bij de prijsuitreiking die dit voorjaar zal plaatsvinden.”

De finale van de “Innovation Award for Women Farmers 2021” zal plaatsvinden op 10 maart via een online evenement.

Lees meer over