Koe van Ines Theunis uit Glabbeek kroont zich tot kampioen op vee-prijskamp jaarmarkt Leuven

8 september 2021 | 21u24 | Gepost door rik.poulman@te…
veeprijskamp
De veemarkt in de Heilige Geeststraat en de vee-prijskamp die ermee gemoeid gaat op het Sint-Jacobsplein is al decennialang een vast onderdeel de jaarmarkt in Leuven. Veehouders uit de streek van Leuven komen die dag met hun schoonste beesten naar het centrum afgezakt. De veemarkt is een oude traditie die hier in ere wordt gehouden. Dit jaar kroonde een van de koeien van Ines Theunis uit Glabbeek zich tot kampioen.

“Gisteren was een 'hoogdag'”, vertelt Ines Theunis over haar mini-avontuur. Met een bang hartje begon ik eraan Ze hadden me zover gekregen om mee te doen aan de Jaarmarkt van Leuven. We zorgden ervoor dat onze koetjes in topvorm waren, netjes geschoren en proper opgeblonken. En ja, daar stonden we dan, in de ring met mijn 4 prachtbeesten. Eén van hen ging met de titel van 'kampioen' naar huis en mijn drie koeien vormden samen het beste bedrijfs-lot. Trotser kon ik niet zijn! Mijn dag kon niet meer stuk. En ik denk dat hierboven ook iemand trots toekeek.”

Ines Theunis runt samen met haar mama en haar zus een rundveebedrijf in Glabbeek met 200 dieren. Het zijn 200 koeien die elke dag veel liefde krijgen van de dames. Naast het vleesveebedrijf zijn ze ook actief in de akkerbouw zodat ze op een duurzame manier kunnen werken.

Lees verder onder de foto

koeien

Ines is een boerendochter in hart en nieren. Ze behaalde het diploma bio-ingenieur. Haar theoretische en wetenschappelijke opleiding maakt ze op de boerderij waar en zet ze ook haar waarden om in daden.

“Dierenwelzijn en -gezondheid zijn voor mij cruciaal”, aldus Ines. Met behulp van innoverende technieken optimaliseer ik dit op continue basis. Wij staan hier op de boerderij 24 u op 24 en 7 dagen op 7 klaar om onze dieren te verzorgen. Ik hou steeds rekening met de noden van onze runderen. Ieder rund wordt individueel opgevolgd zodat een behandeling op maat gegarandeerd is. Op deze manier kan ik de beste kwaliteit verzekeren. Blije dieren zorgen voor een blije boerin!”

Ontdek de prijswinnende boerderij op www.boerderijfines.be.

*Foto’s: boerderij Fines