Gemeenteraadsvoorzitter Bart De Vos wordt schepen in Rotselaar

bart de vos
Het politieke landschap kent heel wat veranderingen vanaf 1 januari. Ook in Rotselaar is dit het geval. Daar ruilt Bart De Vos (N-VA) de stoel van gemeenteraadsvoorzitter in voor de schepensjerp.

In Rotselaar verhuist huidig gemeenteraadsvoorzitter Bart De Vos in januari naar het schepencollege. Bart De Vos leerde de lokale politiek kennen als OCMW-raadslid en is sinds 2019 voorzitter van de gemeenteraad. Ook als raadgever cultuur op het kabinet van minister-president Jan Jambon deed hij de nodige politieke ervaring op.

 

Bart De Vos: ‘Ik kijk er naar uit om mijn ervaring en netwerk ten volle te kunnen inzetten om samen met de collega’s werk te maken van een mooier, beter en veiliger Rotselaar. Accenten die ik daarbij zeker zal leggen zijn actieve participatie en heldere communicatie’. De vraag van de afdeling om het tweede schepenambt voor N-VA op te nemen, kwam wat onverwacht. Gemeenteraadslid Suzy Michiels kreeg eerder al het vertrouwen van de afdeling om vanaf januari de tweede N-VA-schepen te worden, maar ziet om persoonlijke redenen af van het opnemen van het mandaat. Suzy Michiels: ‘Ik moet helaas vaststellen dat het combineren van een jong gezin met een drukke job als zaakvoerder van twee bedrijven helaas niet combineerbaar is met de veeleisende taak van schepen. Ik wens Bart en de hele ploeg alle succes!’

Het bevoegdheidspakket van Bart De Vos zal bestaan uit sport, gezondheid, senioren, lokale economie en landbouw. Daarnaast neemt hij ook de fakkel over van schepen Piet De Bruyn als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf en de daarbij horende vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur van Sportoase.

Lees meer over