Wolf opgemerkt in Haacht en Keerbergen

Wolf
In Haacht, Keerbergen en Schriek werd er deze ochtend zowaar een wolf opgemerkt. De organisatie Welkom Wolf vraagt om hen te contacteren als je de wolf gezien hebt.

Vanochtend ontving Welkom Wolf diverse meldingen van een zwervende wolf die doorheen Schriek, Keerbergen en Haacht trok.

"Zwervende wolven zijn, zoals alle wolven, volstrekt ongevaarlijk voor mensen. Veehouders in de omgeving, vooral houders van kleinvee zoals schapen, geiten, alpaca's en damherten doen er echter goed aan om hun vee op te hokken voor minstens 24 uur. Ze leggen grote afstanden af en zullen doorgaans niet lang op dezelfde plaats blijven", klinkt het.

Als je de wolf zou spotten, meld het dan bij het meldpunt van Welkom Wolf via 0495-32 53 30 of wolven@landschapvzw.be. Die gegevens en alle info over wolven vind je ook op www.welkomwolf.be

Paardenhouders absoluut niet happig op wolf in de buurt

"Dat die wolven de paarden met rust zouden laten, dat is zeker niet waar. Mijn collega's in het Limburgse hebben op dat vlak veel schade ondervonden. Een wolf kan een enorme ravage onder paarden aanbrengen. Zo'n dier kan een enorme impact hebben op de volledige paardensector", wist paardenfokker Heidi Coppens van Equi D'or. "Ik stond op amper 20 meter van het dier en voelde me aangetast in mijn veiligheid. Ik had op dat moment totaal geen idee hoe mijn dieren te beschermen. Uiteraard sta je vol ontzag voor zo'n dier en wens je het niet dood, langs de andere kant wens je het ook niet in je weide. Ophokken is voor onze dieren geen mogelijkheid, die worden gek binnen en hebben nood aan afwisseling. Hoe prachtig zo'n wolf ook is, in een verstedelijkt Vlaanderen vrees ik dat het geen plaats meer heeft. De laatste is hier in de buurt gezien rond 1800, sindsdien is hier flink wat veranderd", besloot ze.

De wolf op de grens van Keerbergen en Schriek

Lees meer over