Vanaf zondagmorgen verkeershinder verwacht op E40 Brussel-Luik: "Vermijd de buurt van Heverlee en Bertem"

Leuvense burgemeesters steunen protest versmalling E40
Het Vlaams Verkeerscentrum herhaalt haar advies om de komende weken de E40 tussen Luik en Brussel in de buurt van Bertem en Heverlee zoveel mogelijk te vermijden tijdens de drukke uren. De ochtendspits richting Brussel en de avondspits vanuit de hoofdstad richting Luik wordt veel zwaarder door de werken die Wegen en Verkeer vanaf zondag uitvoert in Bertem, net voorbij het knooppunt van Heverlee. Op normale werkdagen staat er al veel file op deze snelweg. Door de wegversmallingen waarmee de werken gepaard gaan, zullen de files nog langer zijn dan normaal.  

Op zaterdagavond 30 juli plaatst de aannemer de werfinrichting. Dat zal mogelijk zondagochtend en zondagavond al filevorming tot gevolg hebben. Maandagochtend wordt een zware ochtendspits verwacht met files die mogelijk tot in Boutersem of Tienen zullen reiken. "Het verkeer dat maandagnamiddag en -avond Brussel verlaat en de E40 richting Luik neemt, zal ook langer moeten aanschuiven dan normaal. Het Verkeerscentrum raadt weggebruikers dan ook aan om zoveel mogelijk de E40 Luik-Brussel te vermijden bij Bertem en Heverlee. Als je toch de E40 moet nemen tijdens de ochtendspits, doe je er goed aan om voor je rit de actuele verkeersinformatie te beluisteren of te raadplegen op verkeerscentrum.be", zo klinkt het bij het Vlaams Verkeerscentrum.

Minder geluidshinder voor omwonenden

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de afgelopen jaren op heel wat locaties rond Leuven en langs de E40 en de E314 nieuwe geluidsschermen geplaatst. Langs de E314 ging het in totaal over ongeveer vijf kilometer nieuwe geluidsschermen. Op de E40 staan er sinds kort nieuwe exemplaren in Tienen en Oud-Heverlee. De werken in Bertem zijn het sluitstuk van het project. De omwonenden die op deze locaties langs de snelweg wonen, zullen dankzij de nieuwe schermen minder geluidshinder ondervinden. 

Lees meer over