Oud-Heverlee steunt haar jeugdverenigingen

17 juni 2020 | 11u25 | Gepost door redactie
Oud-Heverlee steunt haar jeugdverenigingen
Elke zomer trekken bijna 800 jongeren uit de gemeente op kamp. Ook deze zomer trekken de scouts van Haasrode, van Weert, de Chiro van Oud-Heverlee en Chiro Blanden en de jonge muzikanten van Violette ondanks corona op kamp. Ook het Don Bosco speelplein paste zijn werking aan, en organiseert 5 speel-pleinbubbels.  Daar kunnen 7 weken […]
Het bericht Oud-Heverlee steunt haar jeugdverenigingen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Elke zomer trekken bijna 800 jongeren uit de gemeente op kamp. Ook deze zomer trekken de scouts van Haasrode, van Weert, de Chiro van Oud-Heverlee en Chiro Blanden en de jonge muzikanten van Violette ondanks corona op kamp. Ook het Don Bosco speelplein paste zijn werking aan, en organiseert 5 speel-pleinbubbels.  Daar kunnen 7 weken lang meer dan 150 kinderen en jongeren naar hartenlust ravotten.

“Al deze aanpassingen vragen op de eerste plaats ontzetten veel inzet en creativiteit van alle moni’s. Gelukkig ontbreekt het daar niet aan in onze gemeente”, zegt Winnie Ceulemans. “Het betekent voor heel wat verenigingen ook heel wat bijkomende kosten: een douchewagen, een mobiele wasplaats, een extra bus om de bubbels uit elkaar te houden, een extra vrachtwagen om materiaal apart te vervoeren.  De gemeente Oud-Heverlee trekt 20.000 euro uit om alle jeugdverenigingen te ondersteunen. Elke vereniging krijgt een pakket in natura per bubbel, en daarnaast ook een bedrag per deelnemend kind.”

Daarnaast kunnen ook alle eigen kampen van de gemeente doorgaan op corona-veilige wijze. “Zo bezorgen we meer dan 1.500 kinderen en jongeren een onvergetelijke, deugddoende zomer.”

Het bericht Oud-Heverlee steunt haar jeugdverenigingen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over