Het Vredeslicht komt op 18 december vanuit Oostenrijk aan in Oud-Heverlee

15 november 2022 | 09u37 | Gepost door annpeeters
vredeslicht
Het Vredeslicht wordt ieder jaar, sinds 1986, door een kind in Bethlehem aangestoken. De Oostenrijkse televisie (ORF) brengt het dan naar Linz in Oostenrijk, van waaruit het verder verspreid wordt.

Dit jaar wordt het licht officieel ook ontvangen in de gemeente Oud-Heverlee. Het is de bedoeling dit licht van warmte, vreugde en hartelijkheid door te geven aan alle mensen van Oud-Heverlee. Daarom kan eenieder het licht ophalen in het gemeentehuis van Vaalbeek in de week vóór Kerstmis en later nog in de kerken van Oud-Heverlee en Haasrode.

Op zondag 18 december wordt het Vredeslicht ontvangen aan de Kapel van Steenbergen. Om 18 uur zal het in een optocht door de Witte Bomendreef en langs het Spaans Dak naar het Zoet Water gebracht worden. Hier wordt het licht symbolisch overhandigd aan de burgemeesters van Oud-Heverlee, Bierbeek en Boutersem.

Bij het begin van de optocht krijgt eenieder een lichtje. Aan het Zoet Water wordt een drankje voorzien en wordt de plechtigheid muzikaal opgeluisterd door Richard Van der Staey en zijn ensemble.

Lees meer over