85-jarige man slachtoffer van drie inbrekers, politie kan daders vatten

Illustratiebeeld.
In de nacht van vorige week maandag kreeg de PZ Voer en Dijle melding van een diefstal op heterdaad in een woning die gelegen is aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Oud-Heverlee.

De buurman zag hoe drie verdachten bezig waren om goederen in de koffer van een voertuig te leggen. Het slachtoffer betreft een 85-jarige man. Hij had de inbrekers niet gehoord en kon alleen vaststellen dat zijn televisie samen met zijn gsm-toestel ontvreemd waren.

Onderweg naar de plaats van de feiten zagen de politiediensten een voertuig dat voldeed aan de beschrijving die de buren van het slachtoffer gaven. Zij besloten om het voertuig te achtervolgen en konden de verdachten tot stilstand brengen. De PZ Leuven verleende hierbij bijstand. Tijdens deze achtervolging werden een aantal verkeersinbreuken vastgesteld en achteraf legde de bestuurder tevens een positieve ademtest af. Bij de fouillering van het voertuig werden de gestolen goederen teruggevonden.

De eerste verdachte betreft een 47-jarige man uit Sint-Joost-ten-Node. De twee andere verdachten zijn mannen van 35 en 38 jaar zonder wettelijke verblijfplaats in België. Tijdens het verhoor van de 47-jarige en 38-jarige verdachten verklaarden zij zich niets te herinneren van de feiten die zich voordeden. De 35-jarige verdachte ontkent de feiten.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor diefstal met braak. De drie verdachten werden vorige donderdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden. Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over