VIDEO: 13-jaar oude hond Tyson aangevallen op oudjaar: "Ik kon mijn hand in de wonde steken"

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

De familie Bourgeois uit Rillaar beleefde een oudjaarsavond om u tegen te zeggen. Hun hond Tyson werd gegrepen door een loslopende hond. Jonathan Bourgeois (38) was met zijn gezin op bezoek bij zijn moeder in Rillaar toen de nachtmerrie begon.

“We waren bij mijn moeder gaan eten tijdens oudjaar. Zij woont een 300 meter verder dan ons. Net voor we doorgingen wilde ik nog even met Tyson, een Amerikaanse stafford van 13 jaar, naar buiten. Ineens zag ik twee honden aan komen lopen uit een zijstraatje, zonder leiband noch begeleider. De ene hond viel onmiddellijk aan en beet zich vast in Tyson zijn nek. Ik heb echt meegevochten om ervoor te zorgen dat die hond los zou aten, maar het wilde niet baten. Uiteindelijk liet de hond, een kruising met een Mechelse herder en Mechelse scheper los. Ik zag de eigenares aankomen en greep mijn hond en gooide hem in de auto. De vrouw zelf pakte haar hond, zonder leiband en ging lopen, zonder ook maar iets te zeggen", vertelt de eigenaar. 

Naar de spoed in Herent

De eigenaars van de hond reden met het dier naar de spoed in Herent. "De ergste wonde was in zijn nek, de wonde was zo groot dat je er zelfs met je hand in kon. Omdat Tyson al 13 jaar is, kon de dierenarts hem geen volledige verdoving geven en moest hij zo verzorgd worden. Op dit moment zitten de nietjes er nog in en zijn we zelf heel voorzichtig. Als we Tyson buiten laten, is het met ons drie, want we willen het risico niet meer lopen dat hij nog eens wordt aangevallen. Tyson is een asielhond, die we geadopteerd hebben toen hij twee jaar was. Hij heeft dus al een rugzakje en we zijn erg voorzichtig. Het is heel bizar want niemand in de buurt lijkt deze vrouw of haar honden te herkennen en ook bij dierenartsen in de buurt zijn ze niet bekend. Ik hoop dat we haar toch kunnen vinden”, aldus Jonathan.

Lees meer over