Tijdreizen door dertig jaar wijngeschiedenis met DULST: "Het glas is altijd halfvol"

15 november 2023 | 15u05 | Gepost door redactie
Dulst
DULST wijn met advies is jarig en neemt u mee op queeste door 30 prachtige jaren. En wie jarig is trakteert: dus iedereen maakt kans op één van de 30 fantastische flessen die door Marc Dulst en zijn team zorgvuldig en persoonlijk werden geselecteerd.

Vanaf vrijdag 10 november tot het einde van het jaar neemt DULST u elke week via een boeiende zoektocht mee op sleeptouw door de Leuvense regio en hun geschiedenis. Met elke week twee flessen topwijn voor de gelukkige winnaars.

DULST trakteert met topflessen. Die kunt u winnen door de geheime locaties waar ze verstopt zijn, te vinden. Elke week krijgt u via de social media-accounts van @wijnendulst tips over een nieuwe geheime locatie waar telkens een QR code verstopt is, waarmee je één van beide topflessen kan winnen. @wijnendulst op social media volgen of wekelijks naar de website www.dulst.be surfen is de boodschap. Want vanaf vrijdag 10 november zijn via deze digitale kanalen tal van tips naar de geheime wijnlocaties te vinden. Heeft u de geheime locatie van de week gevonden? U zult er een QR-code vinden. Scan deze met uw smartphone en u dingt mee naar de flessen van de week. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. 

“We kunnen al een tipje van de sluier oplichten: we nemen u in de zoektocht als het ware mee tot in onze living van de jaren ‘90 en we laten u kennis maken met ons langste partnership,” klinkt het bij DULST. Per locatie geeft DULST twee flessen weg: ideaal om samen met uw wijnbuddy een prachtige herfstwandeling te maken. 

"Ook na dertig jaar blijft wijn enorm boeiend", aldus Marc Dulst. "Wijn is dan ook het enige verrukkelijk voedingsmiddel, of misschien beter genotsmiddel, dat zoveel cultuur en diversiteit in zich heeft. Je kan in één mensenleven nooit alles over wijn kennen en je kunt ze nooit allemaal geproefd hebben. Een zalige gedachte toch!" besluit Marc Dulst.

Dertig jaar geleden begon Marc Dulst in zijn garage wijnkistjes te stapelen en gaf hij familie en vrienden wijnadvies. Zijn positieve kijk op het leven, innovatie, gedrevenheid en een 'neus' voor kwaliteit, altijd het glas halfvol zien, is de rode draad doorheen drie decennia gepassioneerd DULST-ondernemerschap. 

DULST wijn met advies importeert vooral ‘mise au château’- en ‘mise au domaine’-wijnen. Marc en zijn team volgen deze wijnbouwers op de voet, gaan frequent ter plaatse kijken en proeven duizenden wijnen. Amper tien procent daarvan doorstaat hun kritische selectie en belandt in de rekken van de winkel in Blanden en in het gamma naar horeca en bedrijven. "Dat zorgt ervoor dat u altijd zeker bent van een correcte wijn voor een correcte prijs", klinkt het.

Marc ontwikkelde ook het wijnbewaarsysteem Qivino, een methode om geopende wijn fit te houden. Hoewel het geen vaste waarde werd, heeft Marc zo massa’s waardevolle kennis over het bewaren en beoordelen van wijn opgedaan. Een geweldige troef, waarvan zijn klanten profiteren.

Inmiddels bestaat DULST dertig jaar en dat wordt uitgebreid gebierd. Doe mee met de zoektocht, maak kans op unieke topflessen en geniet mee van het verhaal van een Belgische wijnimporteur die mensen wil laten glimlachen bij het proeven van zijn wijnen.

Lees meer over