Nog twee scenario's op tafel voor waterrecreatie in Provinciedomein Kessel-Lo

zwembad

De eerste fase van de studie waterrecreatie in het provinciedomein is afgerond. Het studiebureau selecteerde twee scenario’s: eentje rond zwemmen en eentje met waterspeelplekken.

Vorig jaar gaf de provincieraad een multidisciplinaire studieopdracht in twee fases aan een consortium bestaande uit Ecoworks, Polyplan Kreikenbaum, Kollektif landscape bv, BLAF architecten en VDS Milieuadvies. In de eerste fase onderzocht het consortium voor de provinciedomeinen van Diest, Huizingen en Kessel-Lo (Leuven) vier alternatieven: renovatie van het bestaande bad, (ver)nieuwbouw van een zwembad, realisatie van een zwemvijver en speelwaterplekken.

Het consortium maakte een landschappelijke studie van de omgeving, een analyse van de bestaande gebouwen en van de bestaande kuipen en technische infrastructuur. Ze bevraagde de gebruikers van de domeinen en spraken met het personeel en met de betrokken steden en gemeenten. Daarnaast vonden ook gesprekken plaats met potentiële private partners.

Voor het domein in Kessel-Lo worden twee opties bekeken: een nieuw ploeter zwembad met natuurlijke zwemzone in de evenementenzone en een renovatie van de bestaande kuipen tot waterspeelplekken.

Na goedkeuring door de raad gaat het consortium verder met de tweede fase van de studie. De definitieve keuzes worden verwacht in de volgende legislatuur.

 

Lees meer over