Rechter beslist: Walter 'Pico' Michiels moet geïnterneerd worden

Pico
Zoals verwacht werd woensdag de internering van Walter Pico Michiels (58) uitgesproken op de Leuvense strafrechtbank. De Leuvens rechter begint stilaan genoeg te krijgen van de fratsen van de ex-acteur van F.C. De Kampioenen. Er werd op de vorige zitting geen celstraf meer gevorderd omdat het verslag van de psychiater kristalhelder was. De rechter ging daarop in.

Op de vorige zitting moest hij zich nog verantwoorden voor drie gebeurtenissen uit 2021. Op 16 mei had Michiels ter hoogte van zijn chalet in Kessel-Lo de jacht geopend op zeven scoutsjongeren. Hij deed dit met een hakbijl. Eens die geworpen in de richting van de plaatselijke jeugd, greep hij naar een mes. De politie kon hem uiteindelijk inrekenen. Begin juni 2021 bracht hij dronken een bezoek aan de Leuvense Action. Hij liet zijn oude schoenen achter in de winkelrekken en ging op wandel met een nieuw paar. Gelukkig had een beveiligingscamera alles op beeld vastgelegd. Midden november werd hij zat betrapt met een dolk. Verder werden nog processen-verbaal opgesteld voor brandstichting aan zijn chalet. Dat liep bijna eens fataal af.

Walter Michiels (58) had sinds 22 april 2022 de Leuvense hulpgevangenis achter zich gelaten. Tijdens zijn tumultueus verblijf werd hij onderzocht door een gerechtspsychiater. Daaruit bleek dat het hoog tijd was voor de voormalige acteur om geïnterneerd te worden, alleen zag Michiels dat helemaal anders. De rechter oordeelde dat Michiels geestesstoornissen vertoont en een gevaar is voor derden.

Lees meer over