​Lubbeekse scholen op bezoek bij het Vlaams Parlement

leerlingen

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de 5 Lubbeekse scholen brengen een bezoek aan het Vlaams Parlement.

De leerlingen  krijgen een rondleiding in het historische gebouw van het Vlaams Parlement, van de wandelgangen over de commissiezalen tot de indrukwekkende Koepelzaal. Johan Torfs uit Linden is gids van dienst met een bevlogen uitleg over de werking van het parlement én over de mooie kunstcollectie.

"Het is belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren wat democratie is en wat de rol van de politiek is. Vanuit het lokaal bestuur Lubbeek zetten we ook sterk in op flankerend onderwijs“, zegt An Wouters, schepen van Onderwijs (N-VA).

“Op een zeer kindvriendelijke en toegankelijke wijze krijgen de kinderen inzicht in de werking van het parlement. Na de rondleiding doen de oudste leerlingen een simulatiespel over hoe zij hun gemeente beter zouden maken. Ze worden ingedeeld in partijen, leren het partijprogramma, overleggen met elkaar en proberen de anderen uiteraard te overtuigen van hun idee. Bij de stemming zien ze dan dat samenwerken kan lonen.”

“Ook in het gemeentehuis geven we regelmatig rondleidingen aan leerlingen van het derde en het vierde leerjaar. Wil je met je klas op bezoek komen, we ontvangen je met plezier”, sluit An Wouters af.

Lees meer over