Hagelandse Kunstroute verenigt 120 kunstenaars op 85 plaatsen

kunstroute
Gedurende vier weekends kan men in november tijdens de Hagelandse Kunstroute op 85 plaatsen de werken van een 120-tal kunstenaars gaan bekijken. Het is al voor de zevende keer dat de Intergemeentelijke Culturele Samenwerking, die Rotselaar, Holsbeek, Begijnendijk, Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem verenigt, wordt georganiseerd.  

Kunstroute verenigt 120 kunstenaars op 85 plaatsen

Vanaf 6 november kan men in het weekend in de 5 deelnemende gemeentes werken van een 120-tal lokale kunstenaars gaan bekijken. Iedere gemeente beschikt ook over een vast weekend waarop (bijna) alle ateliers er zullen geopend zijn. Sommige ateliers kan men daarnaast ook gedurende de week bezoeken.

Dit jaar wordt ook bijzondere aandacht geschonken aan jonge, beloftevolle kunstenaars. Zij beschikken immers vaak niet over een eigen atelier of ruimte om hun werken tentoon te stellen. Een 15-tal kunstenaars stellen dit jaar hun werken tentoon op drie locaties, De Mena in Rotselaar, den Egger in Scherpenheuvel en Het Gasthof in Aarschot. Daarnaast stellen dit jaar ook voor het eerst een groot aantal fotografen hun werken tentoon.

Waar in het verleden zoveel mogelijk folders met alle informatie over de kunstroute in de bussen van inwoners werden gedropt, werd er dit jaar voor gekozen om de folders ter beschikking te stellen bij alle deelnemende kunstenaars. Op die manier vindt men bij iedere willekeurig vertrek alle informatie om de tocht verder te zetten.

Onder de deelnemende kunstenaars bevinden zich Anne Cornil en Pol Lemaire. Deze laatste behoort tot de pioniers van de kunstroute, hij neemt al van bij de start deel. En alhoewel hij al 85 jaar is, is hij, net als Anne die met hem samenwoont, nog steeds heel actief als beeldhouwer.

Meer info: www.kunstroutehageland.be

kunstroute

Lees meer over