Vlot naar Leuven tijdens de eindejaarsperiode

6 december 2019 | 17u01 | Gepost door redactie
Vlot naar Leuven tijdens de eindejaarsperiode
Leuven maakt zich op voor een gezellig drukke eindejaarsperiode. Nog tot 5 januari kan je naar tal van fijne winteractiviteiten in hartje Leuven: kuieren over de kerstmarkt, dwalen door prachtige wintertuin, genieten van een klassiek concert, nog wat originele kerstcadeautjes of een feestoutfit scoren, het kan allemaal. Kijk voor je naar Leuven gaat even op de website zonaarleuven.be om je bezoek te plannen.
Het bericht Vlot naar Leuven tijdens de eindejaarsperiode verscheen eerst op Leuven Actueel.

De donkerste dagen van het jaar zijn in Leuven ook altijd de gezelligste. Wintertijd in Leuven biedt voor elk wat wils: kooplustigen kunnen kun hartje ophalen tijdens extra koopzondagen, stille genieters kunnen naar het Begijnhof bij kaarslicht, lekkerbekken smullen streetfood op de Foodtruck Festival, feestvierders dansen 2020 in op Leuven Countdown, … Wintertijd in Leuven, dat is uitgebreid genieten. Het volledige programma vind je op www.wintertijdinleuven.be?utm_source=rss&utm_medium=rss.

Kom je met het openbaar vervoer
Afhankelijk van waar je woont of waarvoor je naar Leuven komt, zijn trein en/of bus een prima manier om Leuven te bereiken. Het treinstation ligt op slechts 15 minuten wandelen van de stadskern en het winkelcentrum. Je kan dus meteen te voet de stad in. Of met de bus.

De bussen van De Lijn bedienen de hele stad en verbinden Leuven met de buurgemeenten. Op zaterdag en tijdens de koopzondagen kan je voor slechts 2 euro met de bus naar Leuven en terug. Je koopt een ticket bij de chauffeur, op de bus. Dit Winkelbiljet is geldig voor alle lijnen die rechtstreeks naar Leuven rijden.

Of met de fiets
Als je kan en je boodschappen laten het toe, dan is het nemen van de fiets naar en in Leuven een slimme keuze. Je bespaart vaak tijd en je verplaatst je efficiënter in een compact stadscentrum als dat van Leuven. Stal je fiets in een fietsenparking, fietsrek of op een fietsparkeervak.

Met de auto
Kom je met de auto naar Leuven? Check dan op voorhand www.zonaarleuven.be?utm_source=rss&utm_medium=rss. Je kan er de prijzen van alle parkings vergelijken en kiest de optie die het best bij je past.

Gratis shuttles
Vanaf 7 december kan je aan Parking Vaartkom gratis een 100% elektrische shuttle naar het centrum en terug nemen. De haltes in het centrum zijn Smoldersplein en Vismarkt. De bus rijdt om het kwartier, op zaterdagen tussen 10 en 19 uur, en wanneer de winkels op zondag open zijn van 14 tot 19 uur.

Op Parking Wetenschapspark Arenberg kan je op zaterdag en tijdens de koopzondagen van december gratis parkeren tussen 10 en 19 uur. Elke 10 minuten vertrekt er een gratis pendelbus naar het centrum en terug.

P+Bus
Met de P+Bus-formule kunnen de chauffeur en 3 inzittenden op vertoon van het parkingticket gratis met de lijnbus naar het centrum en terug. Dit aanbod geldt in de volgende parkings:

P1 Parking Station
Parking De Bond
Parking Philipssite
Parking Teken (alleen van vrijdag 18 uur tot zondag 19 uur)
Parking Heilig Hart
Parking Vaartkom

Even iets ophalen?
In en vooral rond de autoluwe zone in de binnenstad zijn er ook shop-and-goplaatsen. Ideaal voor korte boodschappen of om iets op te halen. Je mag er van maandag tot zaterdag tussen 9 en 18 uur maximaal 45 minuten gratis parkeren. Je hebt geen parkeerschijf of parkeerticket nodig. Sensoren registreren je uur van aankomst.

Het bericht Vlot naar Leuven tijdens de eindejaarsperiode verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over