Virtueel Bloesemfeest met daverend applaus

20 April 2020 | 15u53 | Gepost door redactie
Virtueel Bloesemfeest met daverend applaus
Ook het jaarlijkse Bloesemfeest in de Koning Albertlaan moest wijken voor het coronabeest. Toch organiseerde het straatcomité afgelopen zondag om acht uur een bijzonder Bloesemfeest. Gewapend met het nodige voor een toast, klapgrage handen, veel goesting en een zoomsessie voor tot honderd deelnemers zette het comité een fysieke én tegelijk virtuele bijeenkomst op om zowel de bloesems als vooral de zorgenden en iedereen die de boel draaiende houdt een daverend applaus te geven. Alle regels ivm social distancing bleven gewaarborgd en gerespecteerd.
Het bericht Virtueel Bloesemfeest met daverend applaus verscheen eerst op Leuven Actueel.

De voorbije dagen stelde het comité vast dat vele voorbijgangers de bloesems aan de Japanse kerselaars in de Koning Albertlaan bewonderden. Zondagmiddag hadden die bloesems én de hele buurt tijdens het jaarlijks ‘Bloesemfeest’ gehuldigd moeten worden. Corona stak daar een stokje voor. Woordvoerder Toon Van den Brempt, in naam van een tiental actievelingen in het comité: “We vonden dat we iets moesten doen. En dus nodigden we al onze buren om 20 uur uit om massaal, elk apart vanop het balkon, van achter het raam, vanuit de voortuin, en als het enigzins kon naast de bloesemboom voor elk huis te verschijnen en te … applaudisseren. En dat deze keer niet alleen voor de vele zorgverleners, de postbodes, de arbeiders, de technici, het supermarktpersoneel, de koeriers… maar ook voor of met onze heerlijke bloesems. Een bloesemapplaus dus!”

Om de zichtbaarheid tussen alle actievoerders te verhogen en tegelijk de richtlijnen ivm social distancing te respecteren nodigde het comité ook uit om deel te nemen aan een zoomsessie vanaf halfacht. Er kwamen ook muziekinstrumenten en allerlei andere toeters en bellen bij kijken. Toon Van den Brempt: “Het mag ook eens feest zijn in deze sombere dagen, zij het een deels virtueel feest. Ambiance verzekerd!”

Foto: het Bloesemfeest vorig jaar in de Koning Albertlaan.

Het bericht Virtueel Bloesemfeest met daverend applaus verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over