Uitbater koffiezaak Mister Bean stopt ermee

Bean

Koffiebar Mister Bean in Kessel-Lo is op zoek naar een nieuwe uitbater. Komt die er niet, stopt de zaak na acht jaar met bestaan. Niet de uit de pan rijzende energieprijzen noopten uitbater Thomas Vreriks (52) hiertoe, hij wou aan een ander verhaal beginnen.

De koffiezaak aan het Baron August De Becker Remyplein wilde acht jaar terug een locatie in het leven roepen waar de rijke koffiecultuur als het ware opgesnoven kon worden. In Leuven waren er verschillende koffiebars, in Kessel-Lo was dat allesbehalve het geval.

Vreriks ging in de leer bij Peter Claes, uitbater van vier Madmum-koffiezaken en in 2012 verkozen tot beste koffiebrander van het land. Buiten koffie stonden er ook onder meer sappen, limonades, en bagels. Aan de muur exposeerden lokale kunstenaars en ambachtslieden hun werk.

“Corona telde mee in de optelsom. Dat was een lange en saaie periode. Momenteel is er sprake van nog steeds stijgende energieprijzen, dat was hier ongeveer maal anderhalf. Ondanks een geïsoleerd gebouw zal de maandelijkse rekening enkel crescendo gaan. Ik was eigenlijk toe aan een nieuwe uitdaging op een andere plek." Dat zal een in een horecazaak ergens in Leuven worden, al wil Vreriks niet vooruit gaan op de zaken. Een overnemer voor Mister Bean is er vooralsnog niet. “Ik heb nog geen idee tot wanneer ik actief zal zijn.”

Lees meer over