UCLL verlengt digitaal onderwijs tot 18 mei

25 maart 2020 | 11u07 | Gepost door redactie
UCLL verlengt digitaal onderwijs tot 18 mei
De Vlaamse hogescholen hebben deze ochtend bekendgemaakt dat er tot 18 mei 2020 digitaal onderwijs zal gegeven worden. 
Het bericht UCLL verlengt digitaal onderwijs tot 18 mei verscheen eerst op Leuven Actueel.

“De lessen na de Paasvakantie terug opstarten, blijkt niet realistisch. De kans is erg groot dat de overheid de huidige maatregelen zal verlengen, misschien tot midden mei. Ter herinnering: de universiteiten hebben vorige week beslist om het hele academiejaar digitaal in te richten. Maar omdat het aandeel praktijklessen, labo’s en stages gemiddeld veel hoger is bij ons dan bij een universiteit willen we in wat nog rest van het academiejaar daar nog sterk op inzetten. We zijn een inventarisatie gestart in de hogeschool om voor de Paasvakantie die specifieke opleidingsonderdelen in kaart te brengen. Pas daarna kunnen we concreter gaan plannen”, laat UCLL weten.

Vanaf 18 mei nog beperkt contactonderwijs
“Als we op 18 mei terug contactonderwijs kunnen laten doorgaan, dan kunnen we enkele weken tijd vrijmaken voor die werkvormen waarvoor digitaal onderwijs geen volledige oplossing biedt. Dit zal beperkt worden voor die opleidingsonderdelen waar het niet anders kan en met aandacht voor de regels rond social distance. In deze weken, tot de examens, kunnen ook eerder geschorste stages en werkplekleren terug tijdelijk doorgaan.”

Voldoende tijd voor examens, evaluaties en deliberaties

“Begin juni starten we met de examens en evaluaties.  In dit scenario kan het ook zijn dat we simultaan sommige practica laten doorgaan. Uiteraard omdat we studenten maximaal de kans willen bieden om hun semester te kunnen afronden. Dit alles en de mogelijke regels rond social distance zullen er mogelijk voor zorgen dat deze examenperiode er dus anders uitziet dan gebruikelijk. Er zal ook gezocht worden naar creatieve examenvormen.  We proberen zoveel mogelijk maatregelen te nemen zodat we het academiejaar kunnen afronden zoals voorzien én de vakantieperiode kunnen vrijwaren.”

Het bericht UCLL verlengt digitaal onderwijs tot 18 mei verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over