UCLL schakelt waar mogelijk over op afstandsonderwijs

29 november 2021 | 12u58 | Gepost door annpeeters
ucll
Vanaf morgen 30 november tot en met 10 december 2021 schakelt hogeschool UCLL waar mogelijk over op afstandsonderwijs.

"Na het overlegcomité van voorbije vrijdag nam  de minister van Onderwijs geen bijkomende maatregelen voor hogescholen en universiteiten. Hij vroeg de instellingen om zelf initiatieven te nemen, met aandacht voor de continuïteit van het onderwijs. Het crisisteam UCLL heeft daarop een overleg gehouden om te bekijken hoe we actief kunnen bijdragen om de hoge curve van besmettingen in ons land om te buigen. Tegelijk willen we de impact op ons onderwijs zo laag mogelijk houden, zeker met de examens in aantocht. We wensen de komende weken maximaal in te zetten op online onderwijs. We willen de veiligheid van iedereen, studenten en lectoren, bewaken en zo ook een bijdrage leveren om het aantal coronabesmettingen in te perken. Bovendien willen we jullie maximaal de kans geven om de lessen te volgen ondanks de vele besmettingen en het groot aantal studenten in quarantaine", laat UCLL weten. 

"We gaan waar mogelijk voor meer online onderwijs vanaf morgen dinsdag 30 november 2021 tot en met vrijdag 10 december. Bepaalde activiteiten (permanente evaluatie, praktijk, etc.) die fysieke aanwezigheid vragen, zullen uitzonderlijk op de campus doorgaan."

Nieuwe maatregelen die ingaan vanaf maandag 29 november:

  • Waar het kan, zetten we extra in op online onderwijs. Alle opleidingen hebben vanaf de start van het academiejaar ingezet op “hybride leren” met een mix van on-campus en online onderwijs. Verschillende opleidingen hebben de voorbije weken meerdere lessen omgeschakeld naar online en we bekijken nu opnieuw waar dit nog meer kan.
  • Verstrenging van de mondmaskerplicht op al onze campussen: mondmasker moet continu opblijven: in de gang, tijdens de les, etc (vanaf maandag ook voor docenten tijdens het lesgeven)
  • Alle evenementen op de campus worden geschrapt, uitgesteld of omgezet naar een online alternatief
  • Ook alle onderwijsactiviteiten buiten de campus worden geannuleerd: bvb uitstappen, bedrijfsbezoeken, uitwisselingsprojecten, …. (dit geldt uiteraard niet voor stages)
  • Beperking van de zitplaatsen in de campusrestaurants, coffee lounges op onze campussen om meer afstand te bewaren ook tijdens de lunch of ontspanningsmoment
  • Maatregelen die al verschillende weken lopen: maximaal thuiswerk voor ondersteunend personeel (niet voor docenten); maximaal digitaal voor vergaderingen + extra inzet op ventilatie en CO2 monitoring.

Lees meer over