Tweede boosterprik voor 80-plussers vanaf 24 mei

vaccinatiecentrum
De federale en Vlaamse overheid beslisten dat 80-plussers een tweede boostervaccinatie kunnen krijgen. In Leuven kan dat vanaf 24 mei.

Om de bescherming tegen het coronavirus op peil te houden, is beslist om de 80-plussers en de bewoners van de woonzorgcentra een tweede boostervaccin aan te bieden. In Leuven zal het vaccinatiecentrum in de Kinepolis vanaf dinsdag 24 mei vier weken lang 80-plussers ontvangen voor een tweede booster. De uitnodigingen worden vanaf dit weekend verstuurd en vallen dus eind volgende week in de bus. Wie niet op die uitnodiging wil wachten, kan vanaf vandaag al bellen naar het informatiecentrum op 016 27 27 72 om een afspraak te maken, elke werkdag tussen 9  en 18 uur.

Alle inwoners van Leuven die 80 jaar of ouder zijn en minstens vier maanden geleden de eerste booster kreeg, krijgen een uitnodigingsbrief, waarmee ze telefonisch of online een afspraak kunnen maken. De bewoners van de Leuvense woonzorgcentra worden zoals in de eerdere vaccinatiecampagnes in de woonzorgcentra zelf gevaccineerd. Voor mensen die mobiel te beperkt zijn, is er opnieuw thuisvaccinatie via de huisarts mogelijk. Mensen met verminderde immuniteit kregen al een tweede boostervaccin. 

Lees meer over