Coxhuis, het nieuwe woonproject van vzw Oostrem, geopend in aanwezigheid van schenker Maria Wouters

opening

Oostrem vzw is een kleinschalige, gedecentraliseerde voorziening voor volwassenen met een beperking. Zondag mochten ze een nieuw woonproject openen. 

Zondag werd het Coxhuis, de nieuwe voorziening van vzw Oostrem, op de Tildonksesteenweg in Herent officieel geopend. Piet Cockx, voorzitter van de raad van bestuur van Oostrem vzw, knipte samen met Maria Wouters het lintje door. "Zonder de grote financiële schenking van mevrouw Wouters was dit project niet mogelijk geweest, zij deed een schenking, ter nagedachtenis aan haar dochter Sandra, die met een beperking leefde en recent overleed. Het is door deze schenking dat het nieuwe woonproject mogelijk werd. Verder waren er ook kleinere giften en subsidies die het project mogelijk maakten." Schuin over het Coxhuis ligt het bijhorende Atelier Creaxe, een ontmoetingsplek voor de bewoners. 

Eerst zullen de bewoners van het groot woonhuis in Wilsele tijdelijk onderdak vinden in het Coxhuis, omdat hun woonhuis grondig gerenoveerd wordt. Nadien kan Oostrem er acht nieuwe bewoners en 1 bewoner in kortverblijf huisvesten. "Daarmee biedt Oostrem telkens weer perspectief aan personen en hun familie die vaak jarenlang op een woonoplossing wachten", zegt Algemeen Directeur Mario Vanhaeren.   

 

Lees meer over