Succesvolle inzameling van Leuvense vzw De PoezenBubbel voor dieren in overspoelde regio’s

inzameling
Niemand bleef onverschillig bij de ellende die de wateroverlast de voorbije dagen veroorzaakte in ons land en in de buurlanden. Ook vzw PoezenBubbel uit Leuven kon niet blijven toezien en schoot direct in actie. Vrijdagavond lanceerde de Leuvense dierenvoedselbank een noodoproep voor voeding en materiaal voor dieren. En die oproep werd massaal opgevolgd.

Op 2 dagen tijd werden liefst 4 grote auto’s tot aan het dak gevuld met voeding en materiaal voor honden, katten, konijnen, kippen en hamsters.  Alles werd op het inzamelpunt in Zonhoven geleverd.  Daar vertrok op maandagochtend reeds een grote bus naar Pepinster.  Die bus werd vol enthousiasme en dankbaarheid onthaald door de inwoners van Pepinster, onder wie heel wat mensen die alles kwijt zijn.

Op dinsdag en woensdag vertrekken er nog 2 vrachtwagens vol eten en materiaal voor mens en dier vanuit de andere inzamelpunten van de collega’s van dierenvoedselbank Noord-Limburg naar andere getroffen gemeenten.

"Het is hartverwarmend om te zien dat mensen solidair zijn met zowel mens als dier.  Met een klein aantal mensen hebben we een groot verschil kunnen maken”, besluit Celine Vanderlinden, voorzitter van vzw De PoezenBubbel.

Lees meer over