Stad Leuven moedigt aan om te blijven bewegen en deelt tips

24 maart 2020 | 11u22 | Gepost door redactie
Corona in Leuven: stand van zaken 1 mei 2020
Geen training bij je sportclub meer, geen sportactiviteiten waarvoor je kan inschrijven, geen fitness meer waar je al je energie kwijt kan? Gelukkig kan je in en rond Leuven ook op andere manieren bewegen.
Het bericht Stad Leuven moedigt aan om te blijven bewegen en deelt tips verscheen eerst op Leuven Actueel.

“In beweging blijven, dat is nu essentieel”,  aldus Leuvens schepen van sport Johan Geleyns. “Bewegen houdt ons mentaal en fysiek fit en gezond in deze uitdagende tijden. We gaan de komende weken veel vlotter doorkomen als we ons goed in ons vel voelen. Daarom hebben we met de sportdienst enkele tips op een rijtje gezet om de beste versie van onszelf te blijven. Iedereen kan de tips raadplegen op UiT in Leuven. Wie met de tips aan de slag gaat, kan anderen inspireren door een foto/video te posten op social media met de hashtags #blijvenbewegen en #sportersbelevenmeer.”

Tips voor buiten
“Hele dagen binnen zitten is niet goed voor je fysieke en psychische gezondheid. Zeker wie geen tuin heeft kan soms echt de muren oplopen. Daarom trek je best af en toe eens naar buiten voor een gezonde portie beweging. Het zal je lichaam én geest veel deugd doen. Laat wel duidelijk zijn dat het niet de bedoeling is om met je auto ergens naar toe te rijden om te sporten. Sporten doe je op dit moment in de buurt van je woonplaats”, zegt schepen Geleyns.

Strek de benen en maak een ontspannende wandeling. Visit Leuven heeft voor jou de mooiste wandelingen in Leuven verzameld, al kan je natuurlijk ook zelf op ontdekking gaan. Rondom Leuven hebben we pareltjes als de Abdij van Park, het provinciaal domein of de omgeving van het sportkot en het Arenbergkasteel.

Mag het er wat sneller aan toe gaan? Trek je loopschoenen aan voor een fysieke training in Heverleebos, Meerdaalwoud, provinciedomein Kessel-Lo, langs de Vaart of op de Finse piste in park Heuvelhof. Wil je tijdens het lopen nog wat cultuur opsnuiven? Download de Runnin’City app en (her)ontdek Leuven en haar verschillende pareltjes

Natuurlijk is er ook nog de Fit-o-city. Dit parcours koppelt een looptraining aan verschillende kracht-, stabiliteits- en lenigheidsoefeningen. Je kan kiezen tussen een korte (3,3 km), middellange (5,5 km), of lange route (6,7 km).

Tips voor binnen
“Blijf je liever thuis voor een goede workout? Je kan met huis-, tuin- en keukengerei heel wat toffe beweegoefeningen in elkaar steken’, weet schepen Geleyns. “Gebruik bijvoorbeeld drankflessen of diepvriesproducten als gewichten om je oefeningen mee uit te voeren.”

Wie moeilijk motivatie vindt om te bewegen, kan op zoek gaan naar een workout-buddy. Spreek een vast moment af om via videochat samen actief te zijn. Motivatie doet veel!

“We missen nu misschien de nabijheid en het fysiek contact dat anders bij sport komt kijken”, besluit schepen Johan Geleyns, “maar met een beetje beweging zal de tijd sowieso veel sneller gaan.”

Hou steeds afstand
Ga je met deze tips aan de slag? Houd dan steeds rekening met de geldende maatregelen. Ga individueel wandelen, lopen, fietsen, … of beperk je tot de gezinsleden of/en één vriend(in) die met je meegaan. Laat op elk moment minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Het bericht Stad Leuven moedigt aan om te blijven bewegen en deelt tips verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over