Stad Leuven bedankt afvalophalers en straatvegers

15 november 2021 | 11u06 | Gepost door annpeeters
vuilzakken
Stad Leuven bedankte vanochtend de vijftig afvalophalers en straatvegers van de stad ter gelegenheid van de week van het afvalteam. Voor hun ronde werden ze getrakteerd op koffiekoeken. Tijdens de week van het afvalteam roept het stadsbestuur Leuvenaars op om de afvalophalers te bedanken en hun afval correct buiten te zetten.

In Leuven gaan elke werkdag tien vuilniswagens de baan op, bediend door 29 chauffeurs en laders. Daarnaast gaan dagelijks zo’n twintig straatvegers en andere medewerkers op pad om onze straten proper te houden. Zij doen dat in weer en wind. Met deze kleine attentie wil het stadsbestuur hen daarvoor bedanken, want hun inzet is cruciaal om onze stad mee proper te houden. Hun inzet bepaalt bovendien mee de goede recyclagecijfers en is mee de reden dat Leuven in de recente stadsmonitor als properste centrumstad van Vlaanderen naar voren komt. 

Bind een strik rond je vuilniszak
De week van het afvalteam is het moment om respect te vragen voor het werk van de afvalophalers en straatvegers en hen een complimentje te geven. Het stadsbestuur roept Leuvenaars op om de afvalophalers te bedanken: "Het zou fantastisch zijn als er een strikje, tekening of briefje hangt aan elke vuilniszak of gft-container, maar je doet het afvalteam nog het meeste plezier door je afval op tijd buiten te zetten en correct aan te bieden, want zo maak je het werk van het afvalteam wat lichter."

De afvalophalers stappen dagelijks meerdere kilometers en heffen grote hoeveelheden afval. Het is dan ook belangrijk dat je restafvalzak niet te zwaar is en dat je je gft-container met het handvat naar de straatkant opstelt. Daarnaast vraagt de stad om papier en karton stevig vast te binden en je afval op het juiste tijdstip buiten te zetten. Allemaal kleine dingen die het werk van de afvalophalers makkelijker maken. Onzorgvuldig gesloten vuilniszakken of dozen vergroten bovendien de kans op zwerfvuil, verstoren een vlotte ophaling en zorgen voor een extra belasting voor de ophalers. 

vuilzak

Lees meer over