Speel thuis mee met Quaramusement

15 April 2020 | 14u49 | Gepost door redactie
Speel thuis mee met Quaramusement
De coronacrisis en de hierop volgende quarantainemaatregelen hebben ook een groot aantal studenten, die practica of projecten moesten doen, getroffen. Dit is ook het geval voor enkele studenten van de studierichting Event- en Projectmanagement aan de UCLL. Voor het vak 'Small Business Project' zouden zij een evenement organiseren. Hun oorspronkelijke plan wijzigden ze dan maar naar een 'Quaramusement', een activiteit die tijdens de quarantaine toch voor het nodige spelplezier moet zorgen.
Het bericht Speel thuis mee met Quaramusement verscheen eerst op Leuven Actueel.

Ulrike Bynen (Alken), Noémi Govaerts (Leuven), Hanne Van Ouytsel (Haacht), Laura Vanwingh (Bekkevoort) en Anais Winand (Diest) uit het tweede jaar Event- en Projectmanagement keken enorm uit naar hun Small Business Project. Want events organiseren, daarvoor hadden ze hun studie gekozen. Eindelijk zouden ze hun leerstof in de praktijk kunnen omzetten, en zo een blik kunnen werpen op hun toekomstige job. Ze hadden van de school helemaal carte blanche gekregen en zo kwamen ze op het idee van een evenement rond mysterie. “Dat kwam bij evenementen nog niet veel aan bod”, besloten ze. En zo zouden ze een ‘Secret Affair’ organiseren, gebaseerd op de speakeasies uit de jaren 1920, verborgen cafés waar tijdens de drooglegging illegaal drank werd aangeboden. De bezoekers wilden ze een hele avond in deze sfeer onderdompelen. De locatie van het  evenement zou op voorhand onbekend blijven en de bezoekers moesten zelf raadsels oplossen om de locatie te ontdekken.

Door de coronacrisis viel hun plan echter in het water en moesten ze op zoek naar een plan B. Dat vonden ze in een  ‘Quaramusement’, een online evenement waarbij ze gedurende vijf dagen (van woensdag 15 april tot zondag 19 april) elke dag twee to do’s op hun Facebook- en Instagrampagina plaatsen. “Deze to do’s bevatten onder andere activiteiten die op ons evenement zouden hebben plaatsgevonden, vandaar dat we ze geheim houden”, vertelt Hanne. “De mensen thuis krijgen leuke activiteiten voorgeschoteld die ze kunnen uitvoeren: alleen, met familie of met vrienden van op afstand.” Het enthousiaste team hoopt op die manier ook gezinnen dichter bij elkaar te brengen en hun banden te versterken. “Met al onze opdrachten kunnen ze samenwerken en iets leuks doen, alhoewel ze binnen moeten blijven”, gaat Hanne verder. “Iedereen kan dan ook aan ons online evenement deelnemen.” De deelnemers kunnen ook foto’s of filmpjes van de opdracht maken en deze delen op hun pagina’s.

Het bericht Speel thuis mee met Quaramusement verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over