Speciale kerstlezing door Rudi Vranckx

2 december 2019 | 13u07 | Gepost door redactie
Speciale kerstlezing door Rudi Vranckx
Elke maand organiseert boekhandel De Kleine Johannes een lezing in de reeks “Verboden onder de 18”. Op woensdag 11 december 2019 vertelt oorlogsjournalist Rudi Vranckx het moedige verhaal van aan aantal muzikanten in Mosul.
Het bericht Speciale kerstlezing door Rudi Vranckx verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Voor de 38ste lezing in onze reeks “Verboden onder de 18” hebben we een bijzondere spreker: Rudi Vranckx. En een bijzonder onderwerp: Imagine Mosul”, zegt Luc Vander Velpen van boekhandel De Kleine Johannes. “Rudi Vranckx vertelt het moedige maar ook optimistische verhaal van een aantal muzikanten die hij toevallig tegenkomt in de puinhopen van de compleet vernielde Syrische stad Mosul. Imagine Mosul is dit jaar ons eigen kerstverhaal. Kerstmis staat immers voor vrede en hoop.”

De lezing

In deze lezing , annex boekpresentatie, vertelt Rudi Vranckx hoe hij in Mosul tussen gruwel en vernieling een aantal mensen ontdekt die hun hoop op een betere toekomst levend wisten te houden. Tussen de brokstukken van wat ooit een muziekschool was, klinkt gitaarmuziek en wordt gezongen ‘Imagine all the people, living life in peace’. Hij maakte rond deze bijzondere, moedige mensen een documentaire en een graphic novel. In het boek vertellen Rudi en Caryl in woord en beeld hoe deze muzikanten ondanks het gevaar en de voortdurende dreigementen niet alleen hun instrumenten, maar ook de muziek in hun hoofd wisten te bewaren. Een ode aan de muzikanten van Mosul.

De opbrengst van deze lezing gaat naar het project dat Rudi Vranckx heeft opgericht rond deze muziekschool van Mosul.

Inschrijven voor de lezing kan hier.  Woensdag 11 december van 20.30u tot 21.30u in De Kleine Johannes (deuren gaan open om 20u).
Toegang: 10 euro (inclusief drank)

Foto: VRT

Het bericht Speciale kerstlezing door Rudi Vranckx verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over