Schapenstraat blijft tot 18 februari afgesloten door instortingsgevaar voormalig café 't Vervolg

Pater Damiaanplein
Nog zeker tot 18 februari blijft de Schapenstraat afgesloten ter hoogte van het Pater Damiaanplein. Op 3 januari stortten stenen van het voormalige café 't Vervolg naar beneden. Omdat het instortingsgevaar nog niet geweken is, moeten auto's en fietsers een omleiding volgen. 

"Maandagavond 3 januari even voor 20 uur kwamen in een pand op het Pater Damiaanplein, dat al enige tijd leeg staat en jaren dienst heeft gedaan als café, een deel van het plafond en brokstukken van de muur naar beneden. Enkele stukken van de muur van het pand van café 't Vervolg, voordien Het Klokhuys kwamen op de openbare weg terecht. In de muur was een duidelijk gat zichtbaar waar de stenen hadden gezeten. Niemand raakte gewond", zegt Leuvens politiewoordvoerder Marc Vranckx.

Brandweer en een stabiliteitsdeskundige kwamen ter plaatse om de toestand van het gebouw in te schatten. Omdat er twijfels waren bij de stabiliteit, werd de rijbaan ter hoogte van het pand volledig afgesloten voor alle verkeer inclusief voetgangers. Ook een studentenhuis naast het betreffende pand werd ontruimd. De zes studenten die er verblijven kregen onderdak bij vrienden of familie.

"Naar aanleiding van de stabiliteitsproblemen zijn enkele tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht. Ter hoogte van de woning is alle verkeer, inclusief voetgangers, verboden in de Schapenstraat tussen het Damiaanplein en de woning nummer 4. Tussen de Karmelietenberg en het huisnummer 4 is in de Schapenstraat uitzonderlijk plaatselijk verkeer toegelaten. Er is daar ook een tijdelijke dubbele rijrichting ingesteld. In de Parijsstraat is tijdelijk uitgezonderd plaatselijk verkeer en een dubbele rijrichting voorzien tussen het Damiaanplein en de Minderbroedersstraat. Voor fietsers en voetgangers zijn duidelijk aangegeven omleidingen voorzien", zo geeft Vranckx nog mee.