Sancta Maria krijgt bijna anderhalf miljoen euro subsidie

Sancta Maria
AGION heeft school Sancta Maria een subsidie van zo'n € 1.482.000 toegekend voor een aantal verbouwingen en renovatiewerken van de scholen gevestigd in de Charles Deberiotstraat in Leuven.

Sancta Maria basisschool verbouwt en breidt uit

 Directeur Jan Leenaerts: “We hebben enkele jaren geleden het huis nr. 6 in de Charles Deberiotstraat kunnen aankopen. Dankzij deze subsidies kunnen we 4 hedendaagse, ruime klassen bijmaken. Aangezien het om een historisch waardevol pand gaat, gebouwd in de 16de/17de eeuw, zullen we omzichtig omspringen met dit erfgoed. De nieuwe lokalen zullen wel voorzien zijn van alle comfort om vernieuwend onderwijs te garanderen, nu en in de toekomst. Aansluitend bij dit renovatieproject leggen we in samenwerking met het secundair onderwijs een ondergrondse fietsenstalling aan voor leerlingen en leerkrachten. Als kers op de taart krijgen we bovenop de fietsenstalling een uitdagende speelplaats in het groen. Die maakt creatief spel mogelijk, maar biedt ook ruimte om tot rust te komen en elkaar te ontmoeten. In het derde luik van het masterplan van de basisschool renoveren we enkele bestaande klaslokalen. We maken er multifunctionele ruimtes van, voorzien van de laatste nieuwe technologie.”

Sancta Maria secundair verbouwt ook

Algemeen directeur Willy Lemmens: “Niet alleen zorgen we voor een bijkomende fietsenstalling en een vernieuwde speelplaats, die we samen met onze basisschool delen. Met deze subsidies investeren we in energievriendelijke verlichting in alle klassen, gevelrenovatie, betere isolatie en een nieuw dak op het hoofdgebouw. Tot slot is er aandacht voor zonnewering, ventilatie en nieuwe ramen in een aantal lokalen. Met Wifi over de hele campus en recent vernieuwde milieuvriendelijke verwarmingstechnieken is onze school klaar voor de uitdagingen van de toekomst.” In totaal gaat het op deze campus over zo’n 1450 leerlingen.

Goed nieuws!

Er volgt nog veel meer. De werken in de Charles Deberiotstraat zijn slechts een onderdeel van een veel ruimer masterplan van SMD-L, het schoolbestuur dat ook nog de Sint-Jansschool aan de Mechelsevest (en in de Ridderstraat), Mater Dei aan het Sint-Jacobsplein en de campus Sint-Jacobsplein van de secundaire school Sancta Maria Leuven onder zijn hoede heeft. Dirk Stiers, voorzitter van SMD-L: “Onderwijs maken is niet alleen voortdurend vernieuwen met respect voor traditionele en universele waarden, het is ook blijvend investeren in aantrekkelijke klaslokalen en aangename schoolgebouwen. Onderwijs op maat van elk kind is en blijft daarbij onze kerntaak. Wij bieden, in onze internationale stad Leuven, op onze drie campussen degelijk onderwijs aan voor elk kind ongeacht afkomst, talenten, religie, competenties of sociale status. Diversiteit is onze troef.

Zowel voor de locatie Mechelsevest, als voor de locatie Sint-Jacobsplein hebben we na een intense voorbereiding grootse plannen uitgewerkt voor een algehele opwaardering van de bestaande infrastructuur. Mater Dei krijgt alvast een nieuw gebouw voor de kleuters en Sancta Maria secundair realiseert op het Sint-Jacobsplein in het vroegere klooster een capaciteitsdossier met 250 nieuwe plaatsen om aan de vraag te voldoen. Het gebouw van Sint-Jan aan de Mechelsevest wordt klaargemaakt om ook de kleuters hier hun eigen plek te geven. Het schoolbestuur is nu bezig met de selectie van ontwerpers voor deze 2 locaties. Nog voor het begin van het nieuwe schooljaar zullen we meer concrete informatie hierover kunnen meedelen.“

sancta maria

Lees meer over