Resultaten wegcontrole zaterdagavond en zaterdagnacht

15 september 2019 | 17u29 | Gepost door redactie
Verkeersactie: de resultaten
Tijdens een grootschalige wegcontrole moesten zaterdagavond en -nacht 455 bestuurders een alcoholtest afleggen. De controles vonden plaats op de Technologielaan, de Naamsesteenweg en het Martelarenplein. In totaal legden 4 bestuurders een positieve alcoholtest af (meer dan 0,8 promille). Daarvan moesten er 2 hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. En 2 bestuurders die Alert testten […]
Het bericht Resultaten wegcontrole zaterdagavond en zaterdagnacht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Tijdens een grootschalige wegcontrole moesten zaterdagavond en -nacht 455 bestuurders een alcoholtest afleggen. De controles vonden plaats op de Technologielaan, de Naamsesteenweg en het Martelarenplein. In totaal legden 4 bestuurders een positieve alcoholtest af (meer dan 0,8 promille). Daarvan moesten er 2 hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. En 2 bestuurders die Alert testten (tussen 0,5 en 0,8 promille) kregen een onmiddellijke inning mee. Tijdens de wegcontrole werden ook nog 2 voertuigen in beslag genomen die niet verzekerd bleken te zijn, kregen 2 bestuurders een boete omdat de technische schouwing van hun voertuig vervallen was en 3 omdat ze al rijdend aan het telefoneren waren. Tenslotte werden ook nog 3 bestuurders geverbaliseerd omdat ze rondreden met een voorlopig rijbewijs terwijl dat op het ogenblik van controle niet was toegestaan.
Tijdens de verkeersactie werden ook 7 taxi’s en hun chauffeurs grondig gecontroleerd. Alle chauffeurs legden een negatieve alcohol- en drugstest af. Eén taxi werd voorlopig in beslag genomen omdat de bestuurder geen geldig verzekeringsdocument kon voorleggen.
Ook het Fietsteam was tijdens de zaterdagnacht actief. Zij verbaliseerden 33 foutief geparkeerde voertuigen en lieten 2 auto’s die écht gevaarlijk stonden verslepen. Daarnaast schreven ze ook een boete uit voor 19 fietsers die rondreden zonder fietslicht.

Het bericht Resultaten wegcontrole zaterdagavond en zaterdagnacht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over