Resultaten van grootschalige verkeerscontrole

9 februari 2020 | 09u48 | Gepost door redactie
Resultaten van grootschalige verkeerscontrole
Zaterdagavond en -nacht werden tijdens een grootschalige verkeerscontrole 7 bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken. In totaal moesten 650 chauffeurs een alcoholtest afleggen. De controles vonden plaats op de Brusselsesteenweg en de Nieuwe Mechelsesteenweg. Twee bestuurders met een glas te veel op moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Een derde, een buitenlandse […]
Het bericht Resultaten van grootschalige verkeerscontrole verscheen eerst op Leuven Actueel.

Zaterdagavond en -nacht werden tijdens een grootschalige verkeerscontrole 7 bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken. In totaal moesten 650 chauffeurs een alcoholtest afleggen. De controles vonden plaats op de Brusselsesteenweg en de Nieuwe Mechelsesteenweg. Twee bestuurders met een glas te veel op moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Een derde, een buitenlandse bestuurder, moest ter plaatse een boete van 1.260 euro betalen. Verder kregen 2 bestuurders een boete omdat de technische keuring van hun voertuig verlopen was. En 2 wagens werden voorlopig in beslag genomen en versleept naar de stallingsplaats van de politie omdat de voertuigen niet verzekerd waren.
Het fietsteam hield ondertussen extra toezicht binnen de ring. Zij verbaliseerden 10 fietsers die rondreden zonder fietslicht. En ook 6 wagens die niet-reglementair geparkeerd stonden werden door de agenten per fiets op de bon geslingerd. Tenslotte betrapte het fietsteam nog een bestuurder die rondreed met een voertuig waarvan de technische schouwing verlopen was en 2 personen die een gebruikshoeveelheid drugs bij zich hadden.

Het bericht Resultaten van grootschalige verkeerscontrole verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over