Provincie buigt zich over bezwaar tegen bouw studentenkamers aan Blauwe Hoek

19 januari 2022 | 15u00 | Gepost door annpeeters
Inbraak in supermarkt Exotic World
Er zijn plannen om in de Brusselsestraat studentenkamers te bouwen op de plaats waar nu de winkel Exotic World gevestigd is. Tegen de plannen werd beroep ingesteld.

De aanvraag omvat de bouw van 58 kamers, een studio en een handelsruimte in de Brusselsestraat 139 in Leuven. Maar de vergunning voor de bouw laat op zich wachten. "In dit dossier werd beroep ingesteld en loopt er een beroepsprocedure voor de Bestendige Deputatie", zegt schepen Carl Devlies (CD&V). "Er is dus momenteel geen definitieve vergunning."

Bij het provinciebestuur wordt de procedure bevestigd: "De beroepsprocedure voor de bouw van 58 kamers, een studio en een handelsruimte in de Brusselsestraat 139 is momenteel lopende, daarom kan ik hier nog niet over communiceren", zegt gedeputeerde Ann Schevenels. 

Het beroep werd ingesteld door een aantal buren, die een tijd geleden een petitie hebben afgegeven aan het stadskantoor. De bouw zal nog niet voor meteen zijn en of het handelspand geschikt zal zijn voor huidig huurder Exotic World is ook nog in het duister tasten.