Professor Van Ranst stelt 7-jarige gerust: Sinterklaas is gezond en gaat niet dood

11 April 2020 | 12u26 | Gepost door redactie
Professor Van Ranst stelt 7-jarige gerust: Sinterklaas is gezond en gaat niet dood
De 7-jarige Finn stuurde een berichtje naar Professor Marc Van Ranst, omdat hij zich zorgen maakt over de gezondheidstoestand van Sinterklaas in Spanje. De professor stuurde de jongen een hartverwarmend antwoord.
Het bericht Professor Van Ranst stelt 7-jarige gerust: Sinterklaas is gezond en gaat niet dood verscheen eerst op Leuven Actueel.

Finn schreef:

Dag meneer Van Ranst,

Ik ben Finn, ik ben 7 jaar. Ik kan al heel lang niet meer naar school door Corona. Maar nu hoor ik dat er in Spanje nog meer mensen ziek zijn. Gaat Sinterklaas ook ziek worden dan? En gaat die dan dood gaan? Ik hoop van niet. Hopelijk hebben ze in Spanje ook iemand als jij.

Groetjes,

Finn

Het antwoord van professor Van Ranst:

Beste Finn,

Ik heb uw vraag over Sinterklaas goed ontvangen, en ik heb dan ook onmiddellijk contact opgenomen met mijn goede Spaanse collega Prof. Javierologica. Zij kent Sinterklaas al jaren persoonlijk en heeft hem direct getelefoneerd.

Finn, ik ben blij je te kunnen melden dat Sinterklaas gezond en wel is. Hij heeft zich wegens het coronavirus afgezonderd op de eerste verdieping van zijn kasteel en ontvangt al een maand geen bezoekers. De kookpieten maken zijn maaltijden en sturen die via een keukenliftje naar zijn kamer. En de Sint praat elke dag meermaals via Skype met Zwarte Piet. Ze zijn reeds volop begonnen met de speelgoedproductie voor 6 december 2020. Alles verloopt gelukkig volgens schema, al lijken er wel wat tekorten bij de verkleedmaskers, maar dat zou volgens de Sint binnenkort wel in orde komen.

Beste Finn, de Sint was bijzonder verheugd dat je naar zijn gezondheidstoestand vroeg. Hij wil je graag een boek sturen over ‘Monsterlijke microben”. Als je mij je adres stuurt, dan geef ik het door aan de Sint en dan zal hij het boekje spoedig opsturen naar jou.

Met hartelijke groet,

Marc

Prof. Marc Van Ranst

 

 

 

 

Het bericht Professor Van Ranst stelt 7-jarige gerust: Sinterklaas is gezond en gaat niet dood verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over