Prikkelarme dag op Leuven Kermis

5 september 2019 | 12u33 | Gepost door redactie
Prikkelarme dag op Leuven Kermis
Op maandag 16 september zal het even wat stiller zijn op Leuven Kermis. De stad organiseert dan een prikkelarme dag. Tussen 16 en 19 uur wordt het geluid begrensd tot 50 decibels (vergelijkbaar met achtergrondmuziek) en worden felle lichten gedimd en flikkerende lichten gedoofd. Kermis moet immers een feest zijn voor iedereen, ook voor wie gevoelig is voor fel licht en zware geluiden.
Het bericht Prikkelarme dag op Leuven Kermis verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Voor heel wat mensen is de overvloed aan licht en geluid, die voor de meesten bij het hele kermisgebeuren hoort, een heuse kwelling”, vertelt schepen van Evenementen Denise Vandevoort. “Daarom organiseert de stad een prikkelarme kermisdag. Zo kan ook wie moeite heeft om al deze indrukken te filteren of het graag wat rustiger heeft, genieten van een leuke kermisavond. Want in Leuven is de kermis een feest voor iedereen!”

Ook de microfoons zullen voor één avond zwijgen, tenzij om de start van een attractie aan te kondigen. Er zullen bovendien geen toeters of andere storende geluiden zijn. “We organiseren deze prikkelarme dag niet alleen voor kinderen of volwassenen met autisme of epilepsie, maar voor iedereen die eens rustig de kermis wil bezoeken en minder prikkels wil. We willen dat iedereen zich kan uitleven op de kermis. In ons streven naar een autismevriendelijke stad willen we dit concept de komende jaren ook uitrollen naar andere plekken en evenementen”, vult schepen van gelijke kansen Lies Corneillie aan.

Het bericht Prikkelarme dag op Leuven Kermis verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over