Overlast in het uitgaansleven: een overzicht

22 september 2019 | 10u40 | Gepost door redactie
Zelf achter dieven aan op Oude Markt
Het fenomeenteam, een politieteam in burger, betrapte zaterdagnacht twee personen zonder geldige verblijfsdocumenten. De agenten in burger zagen hoe de twee, die rondjes draaiden in de Zeelstraat, er snel vandoor gingen toen ze enkele geüniformeerde agenten opmerkten. Voor de agenten in burger het sein om het duo aan een grondige controle te onderwerpen. Eén van […]
Het bericht Overlast in het uitgaansleven: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het fenomeenteam, een politieteam in burger, betrapte zaterdagnacht twee personen zonder geldige verblijfsdocumenten. De agenten in burger zagen hoe de twee, die rondjes draaiden in de Zeelstraat, er snel vandoor gingen toen ze enkele geüniformeerde agenten opmerkten. Voor de agenten in burger het sein om het duo aan een grondige controle te onderwerpen. Eén van de twee mannen zonder papieren bleek tijdens een fouille in bezit te zijn van een gebruikshoeveelheid cannabis die verstopt zat in zijn onderbroek. De tweede van het duo bleek bij nadere controle gekend te zijn onder een hele reeks aliassen en stond geseind voor één jaar gevangenis. Het parket werd in kennis gesteld en wat de geseinde persoon betreft werd de dienst strafuitvoering gecontacteerd.

Een 24-jarige man uit Heverlee die zaterdagnacht over de Grote Markt wankelde werd opgesloten in de politiecel om zijn roes uit te slapen.

Dat was ook het geval voor een 22-jarige dame uit Leuven die dezelfde nacht even na 4 uur in de Kiekenstraat op de grond te midden van een grote plas braaksel werd aangetroffen. Een voorbijganger had de ziekenwagen gebeld, maar de dame weigerde mee te gaan. Ze werd door de politie te slapen gelegd in de politiecel.

Een 34-jarige Franstalige man uit Brussel die vrijdagavond omstreeks 17.30 uur in dronken toestand op de Martelarenlaan aan de achterzijde van het station tegen fietsen aan het stampen was, werd door een politiepatrouille opgepakt en mocht zijn roes uitslapen in de cel. Een getuige had de politie verwittigd.

Een 20-jarige man die niet officieel in ons land is ingeschreven, werd zaterdagmorgen omstreeks 5 uur door een politiepatrouille in burger op de Oude Markt opgepakt, nadat hij even daarvoor een handtas had gestolen in een café. De barman had gezien hoe de man met de handtas van een dame uit de zaak aan de haal ging en ging achter de dader aan. Een politiepatrouille in burger merkte de spurtende dader op en hield hem tegen. Hij werd overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Het slachtoffer kreeg haar handtas met alle bezittingen terug.

Een 21-jarige man die zaterdagmorgen even voor 6 uur in dronken toestand in café Ambiorix ‘per ongeluk’ het vrouwentoilet binnenstapte, kreeg het daar aan de stok met enkele dames. De man kreeg enkele klappen. Hij had geen zichtbare verwondingen, maar omdat hij bleef klagen over allerlei pijntjes, werd hij door een patrouille afgezet op de dienst spoed van het Heilig Hartziekenhuis.

Twee twintigers die geseind stonden in het raam van een lopend onderzoek werden vrijdagnacht op de Oude Markt opgepakt, nadat ze door de bewakingscamera’s waren gefilmd en opgemerkt op de politiedispatching. Het tweetal bleek bij controle ook in bezit te zijn van enkele gebruikshoeveelheden cocaïne.

 

Het bericht Overlast in het uitgaansleven: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over