OH Leuven realiseert de redding in de slotseconde en blijft in 1A

OHL-doelman Tobe Leysen viert de redding
Een raket in de slotseconde van Nsingi voor OH Leuven tegen KV Mechelen bracht de Leuvenaars in euforie. KV Mechelen mag zo de play-offs om de titel vergeten, OHL is zeker van een extra seizoen topklasse.

De beginfase was enorm spannend, maar zonder veel kansen. Iets na het half uur de eerste echte mogelijkheid op voorzet van Thorsteinsson. Deze vond het hoofd van Maziz, de kopbal aaide de paal. OHL op een zucht van extase.

Voor KVM kon Slimani dreigen, in twee keer kon Leysen aan de tweede paal redden. De rust werd zonder doelpunten bereikt. Na de pauze ook geen enorme kansen. Slimani kopte nog eens naast. Het ging snel op en af, waarbij het middenveld vaker wel dan niet werd overgeslagen.

Diep in het slot bracht aanvaller en invaller Nachon Nsingi het delirium voor OHL. Van net binnen de zestien lanceerde hij een racket naar doel, Coucke geklopt en OHL speelde nog play-offs om zeer eventueel Europa te bereiken. Dat is deze feestavond van het minste belang, OHL is gered. En de Stella? Die vloeide!

Video file
Matchwinnaar Nsingi tussen de supporters
Video file
Video file
OHL redde zich in topklasse, de Stella vloeide

Lees meer over