Nu ook twee toegankelijke toeristische wandelingen in Leuven

8 juli 2019 | 10u01 | Gepost door redactie
Nu ook twee toegankelijke toeristische wandelingen in Leuven
Toerisme Vlaanderen en stad Leuven lanceren twee toegankelijke wandelingen in Leuven voor mensen met een beperking. De wandelingen leiden de bezoeker langs verschillende Leuvense bezienswaardigheden met zo weinig mogelijk obstakels onderweg. Na Brugge en Mechelen is Leuven de derde stad in Vlaanderen die uitpakt met zo’n toegankelijke wandelingen.
Het bericht Nu ook twee toegankelijke toeristische wandelingen in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Administrateur-Generaal Toerisme Vlaanderen Peter De Wilde: “Vlaanderen wil een vakantieland voor iedereen zijn: jong en jong van geest, met of zonder een beperking of specifieke aandachtspunten. Toerisme Vlaanderen werkt daar nu al twintig jaar aan mee, samen met veel partners, maar het is een werk van lange adem gebleken. Veel van onze toeristische troeven zijn eeuwen oud en behouden ook nu nog het karakter van toen. Ook Leuven is met zijn hellingen, kasseien en historische gebouwen niet bepaald drempelloos te noemen. Het is bovendien een bruisende stad waar gestudeerd, gewerkt en geleefd wordt en dat is precies haar charme. Leuven mag trots zijn op deze nieuwe publicatie. De routes zijn gekozen op basis van hun cultureel-toeristische waarde, pas daarna is gekeken hoe de wandeling zo toegankelijk mogelijk kan zijn. Dat maakt een wezenlijk verschil voor de kwaliteit van de beleving. Iedereen kan van deze trip genieten, zonder te moeten opletten waar je je voeten zet, zonder een hele omweg te moeten doen om een straat over te steken, zonder je de hele weg af te vragen waar je straks aan tafel kan, zonder heksentoeren.”

Schepen van gelijke kansen Lies Corneillie vult aan: “We zetten sterk in op een stad die toegankelijk is voor iedereen. Leden van onze adviesraad toegankelijkheid en het Vlaams Agentschap voor Toegankelijkheid Inter hebben beide wandelingen mee uitgestippeld. Een toegankelijke stad is niet alleen voor mensen in een rolstoel belangrijk, maar ook mensen met een rollator of een kinderwagen hebben er baat bij. Kortom, ik ben blij dat ons toeristisch aanbod nu ook toegankelijk is voor mensen met een beperking.”

Brochure ‘Leuven – toegankelijk voor iedereen’
De wandelingen van 1,5 tot 5 km zijn gebundeld in de brochure ‘Leuven – toegankelijk voor iedereen’. De brochure bevat een handige uitneembare kaart die aangeeft welke route je best aflegt om obstakels te vermijden. Ook alle toeristisch interessante en praktische plaatsen onderweg vind je terug in de brochure zoals musea en bezienswaardigheden, cafés, restaurants, openbare toiletten en overige toeristische info.

“Vanuit toeristisch oogpunt is het uiteraard belangrijk dat een volwaardig bezoek aan Leuven voor iedereen mogelijk is”, vervolgt schepen van toerisme Denise Vandevoort. “Onze stad heeft bezoekers uit binnen- en buitenland heel wat te bieden: prachtig historisch erfgoed, een groot en gevarieerd horeca-aanbod, gezellige pleinen en parken, …  Met de brochure ‘Leuven – toegankelijk voor iedereen’ willen we ook bezoekers met een beperking faciliteren om dit alles op een zo vlot en prettig mogelijke manier te komen ontdekken. Ons bekende gotische stadhuis, de Sint-Pieterskerk of de prachtige leeszaal van de Universiteitsbibliotheek, dat zijn toeristisch trekpleisters die iedereen moet kunnen bewonderen. Ook de logies met een toegankelijkheidslabel A of A+ vind je in de brochure terug.”

De brochure is uitgegeven in het Nederlands en het Engels. Je kan deze gratis afhalen aan het onthaal van Visit Leuven (Naamsestraat 3, tel. 016 20 30 20) of terugvinden op www.visitleuven.be?utm_source=rss&utm_medium=rss.

Het bericht Nu ook twee toegankelijke toeristische wandelingen in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over