Nieuw inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten geopend

30 november 2022 | 17u10 | Gepost door annpeeters
inloophuis
Donderdag opent er in de buurt van het Ladeuzeplein een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.

De gevolgen van kanker zijn vaak heel ingrijpend, niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel, sociaal, relationeel, enzovoort. Ziekenhuizen bieden vandaag gelukkig al veel steun tijdens een kankerproces, maar soms blijven patiënten en hun naasten toch met vragen of zorgen zitten. Dan kunnen ze vanaf 1 december terecht in het nieuwe ‘Inloophuis voor mensen met kanker’ in Leuven.

Ontmoetingsplek en steunpunt

Het Inloophuis bevindt zich in het hart van Leuven, in de Koning Leopold I-straat 33. De deur staat open, mensen kunnen binnenlopen zonder afspraak en vinden er altijd een luisterend oor. We willen een warme ontmoetingsplek en een actief steunpunt zijn voor iedereen die geconfronteerd wordt met kanker. Ook naasten en nabestaanden zijn welkom”, benadrukken Annemarie Coolbrandt en Griet Van der Perre, de bezielers van het project. “We staan klaar voor iedereen die nood heeft aan een babbel, advies, aanmoediging of steun.”

Waaier aan activiteiten

Daarnaast biedt het huis een waaier aan activiteiten die informerend en ondersteunend kunnen zijn, of die gewoon deugd kunnen doen. Een overzicht is te vinden op de website: www.inloophuisleuven.be. “We hopen dat het Inloophuis een betekenisvolle plek kan zijn voor al wie geraakt wordt door kanker, als patiënt of als naaste, op welke manier dan ook”, zeggen Annemarie Coolbrandt en Griet Van der Perre. 

Sterke partners

Het Inloophuis geniet de steun van sterke partners: UZ Leuven, KU Leuven en het Leuven Kankerinstituut, Stad Leuven en Zorg Leuven, en Kom op tegen Kanker. Van 7 tot en met 18 december krijgt het Inloophuis een plek op de Leuvense Kerstmarkt, als ‘goed doel’ van de editie 2022. Dat zorgt meteen voor een sterke zichtbaarheid in de brede regio.

Startdag: van harte welkom!

Op donderdag 1 december om 9.30 uur zwaait de deur van het Inloophuis open. "Van harte welkom op deze startdag of loop gerust binnen wanneer het past."

Lees meer over