Milow en Kool & The Gang op Het Groot Verlof

20 februari 2020 | 11u34 | Gepost door redactie
Milow en Kool & The Gang op Het Groot Verlof
Kool & The Gang, Milow en The Waterboys. Dat zijn de eerste namen voor Het Groot Verlof. Net als de voorbije jaren worden die topacts mooi verspreid over de vrijdagse Beleuvenissen en het tweedaags festival Half Oogst. Goed voor vijf weken feest!
Het bericht Milow en Kool & The Gang op Het Groot Verlof verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Het Groot Verlof wordt weer de kers op de taart van de Leuvense zomer”, weet schepen Denise Vandevoort. “Tussen 10 juli en 8 augustus zal je in de binnenstad weer kunnen smullen van talloze concerten en dj-sets in een unieke setting. We hebben kosten noch moeite gespaard om een aantal levende legendes naar onze stad te halen.”

Kool & the Gang is daarvan het beste bewijs. De groep, die je ongetwijfeld kent van ‘Celebration’, is de eerste blikvanger van Half Oogst. De band uit New Jersey bestaat intussen al meer dan 50 (!) jaar. Ze blijft fans over de hele wereld verblijden met haar tijdloze hits en geweldige live optredens. Noteer nu al maar: vrijdag 7 augustus = Ladies’ night!

Beleuvenissen

Het feest start een maand eerder al, wanneer Milow de spits van Beleuvenissen mag afbijten. De Leuvenaar was het voorbije decennium niet uit de hitparades weg te denken. En het stond in de sterren geschreven: in een van zijn eerste interviews liet Milow al optekenen dat zijn muziek gemaakt is voor grote massa’s. Het bewijs daarvan levert hij op 10 juli op de Oude Markt.

De week erna treden The Waterboys in Milow’s voetsporen. De band rond de Schotse singer-songwriter Mike Scott maakte in de jaren tachtig al furore met de wereldhit ‘The Whole Of The Moon’. Ze zijn meer dan ooit actief: sinds 2015 brachten ze maar liefst drie albums uit. Hun mix van country, gospel en folkrock zal op 17 juli in Leuven neerdalen.

Vaste waarden

Los van Beleuvenissen (10-17-24 juli) en Half Oogst (7-8 augustus) is er dit jaar uiteraard ook weer Hapje Tapje. Die culinaire hoogdag vindt zoals steeds plaats op de eerste zondag van augustus (2 augustus). Intussen ook een vaste waarde op de Leuvense zomerkalender: Leive Vloms (31 juli). Het programma van het schlagerfestival volgt later, net als meer namen voor Het Groot Verlof!

Meer info: www.leuven.be/hetgrootverlof?utm_source=rss&utm_medium=rss

Credits: Milow: Kevin Zacher, The Waterboys: Paul MacManus, Kool & The Gang: if

Het bericht Milow en Kool & The Gang op Het Groot Verlof verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over