MERCI LEUVEN bedankt Leuvense helden met taartenronde

15 mei 2020 | 09u44 | Gepost door redactie
MERCI LEUVEN bedankt Leuvense helden met taartenronde
Donderdag 14 mei 2020 trok de taartenbus van Merci Leuven voor het eerst door de stad om de helden van de coronacrisis te bedanken. Team Merci Leuven hield onder meer halt bij Gasthuisberg, het Heilig Hartziekenhuis, WZC Vogelzang, WZC Sint Vincentius en trakteerde ook burgemeester Ridouani op een taart.
Het bericht MERCI LEUVEN bedankt Leuvense helden met taartenronde verscheen eerst op Leuven Actueel.

Merci Leuven geeft twee maal honderd taarten weg om de stille krachten die zich blijven inzetten te bedanken. “Hoe kunnen we beter ‘merci’ zeggen dan met een stuk taart en een zjat kaffee?”, zegt Laurent Genin, “er zijn heel veel helden in deze crisis, en ook deze crisis kent mooie en warme verhalen. We willen onze helden graag bedanken en ze een zoet hart onder de riem steken.”

Steven Vercammen: “Op maandag 18 mei maken we opnieuw een ronde door Leuven met onze taartenbus. Deze keer houden we halt bij de helden van de reinigingsdienst, de groendienst en trakteren we de mensen van bpost op een stukje taart. Ook stoppen we in het stadskantoor en belonen we het luisterend oor van de stad, TIC (Telefonisch Informatiecentrum, red) met een welverdiende fikse portie heerlijke taart. Zij zijn allemaal blijven werken om onze stad draaiende te houden, en dat is geweldig straf.”

Uiteraard zullen de mensen achter ‘Merci Leuven’ lang niet iedereen kunnen bereiken, want de helden zijn overal. Daarom vragen ze elke Leuvenaar om zijn of haar held te nomineren. “Op deze manier kunnen we nog eens 100 Leuvenaars bedanken”, legt Geert Geuten, mede-initiatiefnemer uit: “Het is de bedoeling om ook de niet meteen zo voor de hand liggende helden een gezicht te geven. Je held nomineren kan met een korte boodschap, heel graag met foto of een video, in een berichtje naar mijnheld@mercileuven.be. De persoonlijke nominaties stromen binnen, en het is hartverwarmend om zien hoe de Leuvenaars elkaar zijn blijven helpen en steunen. Je krijgt het gewoon warm bij het lezen van zoveel inzet.”

Nomineren kan tot donderdag 21 mei om 21u21. De genomineerde helden worden virtueel in bloemetjes gezet op social media, maar de honderd warmste nominaties worden tijdens het weekend van 23 mei verrast met een persoonlijke ZUUTe taart, netjes aan de deur geleverd. Daar een lekkere ‘zjat kaffee’ bij en genieten maar.

Het bericht MERCI LEUVEN bedankt Leuvense helden met taartenronde verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over