Man met hersentumor grijpt al twee keer naast operatie door plaatsgebrek op intensieve zorg

3 november 2021 | 18u45 | Gepost door annpeeters
uz leuven
Guy Van Rompaey lag klaar op de operatietafel, toen hij te horen kreeg dat de operatie niet kon doorgaan wegens plaatsgebrek op de afdeling intensieve zorgen van UZ Leuven. 's Ochtends waren er namelijk nieuwe coronapatiënten opgenomen die intensieve verzorging nodig hadden.

Guy Van Rompaey (58) zou normaal in het voorjaar al geopereerd worden aan een hersentumor, maar toen werd de operatie door het ziekenhuis uitgesteld wegens plaatgebrek op de afdeling intensieve zorgen.

Donderdag 28 oktober was het opnieuw zover, de man kon zich eindelijk laten opereren, maar opnieuw werd de operatie door het ziekenhuis afgeblazen, omdat er geen plaats was op de afdeling intensieve zorgen. 

Door de stijgende coronacijfers wordt de reguliere zorg uitgesteld. Er verblijven momenteel 58 coronapatiënten in UZ Leuven, waarvan 17 op intensieve zorg. Het ziekenhuis betreurt het voorval en laat weten dat ze soms moeilijke keuzes moeten maken. 

Guy Van Rompaey is vooral teleurgesteld in de mensen die zich niet lieten vaccineren en nu toch op de intensieve verzorging liggen met corona. 

Lees meer over